A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
No... Fiam Szekszárdi Chardonnay

Eszterbauer Borászat No... Fiam Szekszárdi Chardonnay 2012

Véleményünk szerint

Szellőztetésre van szüksége a bornak, egy-két perc után azonban feltárja fehér húsú barackra, körtére emlékeztető, közepesen intenzív illatát. Kóstoláskor érezzük, hogy a közepes súlykategóriába sorolható test mellett magasabb az alkoholérzet, de a savak összességében a jól fogyaszthatóság irányába tolják el a kompozíciót. Az aromatika is a kerek idomoknak kedvez, hiszen az érett, trópusi gyümölcsös ízeket domborítja ki, lecsengésében enyhe kesernyésség tűnik fel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-03-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14.3 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  1250 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

Eszterbauer Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatában és ízvilágában fajtajelleges bor, szép primer aromák, előbb élénk citrusok, majd aszalt gyümölcsök (barack, alma) édes érzete. Szép savvonulat, kicsit meleg alkohol. Borcímke fotón: No... fiam! Gyakran így kezdték a mondanivalót öregjeink. Ha a címkén szereplő nagypapám fotójára tekintek, önkéntelenül előttem van, amint mondja: "No... fiam, ezt nem köll kiburítani!" Tőlük tanulva azon igyekeztünk, hogy a kedves fogyasztóinkban is ez a vélemény alakuljon ki, miután megkóstolják palackjaink tartalmát...

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás. Palackozva 2013. május 14-én.

Pinceidő

Azonnal fogyasztható.

Hol vásárolható meg

Raiker, El-Hordó Borszaküzlet, Palota Borház, BorPont Győr, Ezerjó Szeged, Kalamáris Pécs, Lidl

Eszterbauer Borászat bemutatása

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki Pálinkás Laci borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászati vállalkozást. A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boruk a Szekszárdi Kadarka. Őseik tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi "paraszt-polgári" világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéiken.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!