A pincészet borbemutatása
Illatában és ízvilágában fajtajelleges bor, szép primer aromák, előbb élénk citrusok, majd aszalt gyümölcsök (barack, alma) édes érzete. Szép savvonulat, kicsit meleg alkohol. Borcímke fotón: No... fiam! Gyakran így kezdték a mondanivalót öregjeink. Ha a címkén szereplő nagypapám fotójára tekintek, önkéntelenül előttem van, amint mondja: "No... fiam, ezt nem köll kiburítani!" Tőlük tanulva azon igyekeztünk, hogy a kedves fogyasztóinkban is ez a vélemény alakuljon ki, miután megkóstolják palackjaink tartalmát...
Érlelési információkTartályos feldolgozás. Palackozva 2013. május 14-én. |
PinceidőAzonnal fogyasztható. |
Hol vásárolható meg
Raiker, El-Hordó Borszaküzlet, Palota Borház, BorPont Győr, Ezerjó Szeged, Kalamáris Pécs, Lidl
Eszterbauer Borászat bemutatása
Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki Pálinkás Laci borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászati vállalkozást. A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boruk a Szekszárdi Kadarka. Őseik tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi "paraszt-polgári" világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéiken.