A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Dandelion Balatoni Tramini

Canter Borház Dandelion Balatoni Tramini 2013

Véleményünk szerint

Amikor a pohárba szagolunk, érezzük, hogy az tele van virágos, parfümös jegyekkel, amelyeket csalán kísér. A korty már inkább a fűszeres, gyógynövényes zamatokat helyezi a középpontba, de ezek mellett grépfrút és körte is felfedezhető. A szerkezet könnyed testből, alacsony alkoholtartalomból épül fel, a savak lágy tónusúak, belesimulnak a kompozícióba. A bor közepesen hosszú lecsengéssel búcsúzik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-06-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  11,9 %
 • Palackmennyiség

  18000
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% tramini

A pincészet borbemutatása

A Dandelion Tramini jellegzetes fűszerességével, intenzív, kitárulkozó illatával és kerek, gyümölcsös zamatával hódít. A Canter Borház egyedülállóan innovatív technológiájával sikerült megőrizni a szőlő elsődleges illatait és ízeit, kíméletes feldolgozása és levegőtől elzárt, lassú erjesztése folytán egy szép, üde, fajtajelleges Tramini született. A borászok – Gelencsér Gergő főborász vezetésével – november végére készítették el a bort, mely még az érési csúcspont elérése előtti utolsó pillanatban palackba kerülhetett, így biztosítva, hogy a kibontott palackokból aztán a legszebb arcát mutatva kerüljön elő újra a Dandelion új évjáratának Traminije.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés.

Hol vásárolható meg

Hipermarketekben.

Canter Borház bemutatása

A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászati műhelyeként épült fel a Balaton északi partjának festői környezetében, kivételes építészeti és borkészítési technológiával felszerelve. A 2012-ben felépült borászat tervezésénél nem számított a külcsín, a különleges látványelemek felvonultatása. A tervezéstől jelen lévő borászok szemében csak egy cél lebegett, egy olyan tiszta technológiájú, átlátható pince megépülése, melyben egy a fontos: A bor.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!