A pincészet borbemutatása
10%-bban acéltartályban érlelődött, a fahordók 5%-a első töltésű. Az acéltartályos tartásnak köszönhetően megmaradtak a gyümölcsök, a fahrodó hozta a vaníliát, a pörkölési aromákat és az érlelés alatt kialakuló bársonyos kerekséget (almasaj-tejsav).
Érlelési információk10%-ban acéltartályos érlelést kapott, majd 500-1200 literes tölgyfahordókba került, amelyekben 20 hónapot töltött el. |
Pinceidő8-10 év |
Hol vásárolható meg
19-es pince, Szépasszonyvölgy - Eger
Hagymási Pincészet bemutatása
Hagymási József magáról: szőlész-borász szakmérnök vagyok. A szakmát az Egervin Borkombinátnál kezdtem,majd Egri Szőlészeti Borászati Kutatóintézet pincevezetője, utána Budapesten, a Gundelnál főborászként tevékenykedtem. Jelenleg 29 ha-on gazdálkodunk, a teljes termést feldolgozzuk az Eger Kőkút úti pincészetünkben. Egyharmadát palackosan értékesítjük kereskedelmi láncokon keresztül, másik kétharmada hordós és palackos értékesítésünk a Szépasszony-völgyi pincészetünkön keresztül történik, ahol borbemutatók keretén belül is megismerhetik borainkat