A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Syrah

Hagymási Pincészet Egri Syrah 2006

Véleményünk szerint

A bor illatában hűvös karakterű, erdei bogyós gyümölcsök, cseresznye és meggy jelenik meg. A primer aromákhoz azonban egy finom fűszeres vonal, valamint egy kevés cédrus és fekete csokoládé társul. Kóstoláskor érezzük, az érett, illatnak megfelelő ízek mellett elegáns savak és tannin jelenik meg, amelyek egy közepesnél nagyobb testtel együtt szép egyensúlyt hoznak létre. Készítsünk mellé sült libacombot párolt vöröskáposztával, vagy párolt marhát meggyraguval.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-02-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  2600
 • Ár

  3900 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% syrah

A pincészet borbemutatása

10%-bban acéltartályban érlelődött, a fahordók 5%-a első töltésű. Az acéltartályos tartásnak köszönhetően megmaradtak a gyümölcsök, a fahrodó hozta a vaníliát, a pörkölési aromákat és az érlelés alatt kialakuló bársonyos kerekséget (almasaj-tejsav).

Érlelési információk

10%-ban acéltartályos érlelést kapott, majd 500-1200 literes tölgyfahordókba került, amelyekben 20 hónapot töltött el.

Pinceidő

8-10 év

Hol vásárolható meg

19-es pince, Szépasszonyvölgy - Eger

Hagymási Pincészet bemutatása

Hagymási József magáról: szőlész-borász szakmérnök vagyok. A szakmát az Egervin Borkombinátnál kezdtem,majd Egri Szőlészeti Borászati Kutatóintézet pincevezetője, utána Budapesten, a Gundelnál főborászként tevékenykedtem. Jelenleg 29 ha-on gazdálkodunk, a teljes termést feldolgozzuk az Eger Kőkút úti pincészetünkben. Egyharmadát palackosan értékesítjük kereskedelmi láncokon keresztül, másik kétharmada hordós és palackos értékesítésünk a Szépasszony-völgyi pincészetünkön keresztül történik, ahol borbemutatók keretén belül is megismerhetik borainkat


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!