A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Dominium Furmint

Pannon Tokaj Dominium Furmint 2013

Véleményünk szerint

Az egészen halványsárga színű bor erőteljes illata trópusi gyümölcsös, vaníliás és pörkölt olajos magvas jegyeket hordoz. Kóstoláskor az első benyomást a nagy beltartalom jelenti, amely a súlyos test és a magas koncentráció mellett ugyancsak e súlycsoportba sorolható alkoholtartalomban nyilvánul meg. A savak mennyisége közepes. Az illat érett, sárga húsú gyümölcsössége a kortyban is visszatér, ezt fűszeresség kíséri.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-09-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  14,4 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  2150 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

A kiválóan érett alapanyagot Tolcsva egyik leghíresebb dűlőjéből, a Kincsemből szüreteltük október 2-án. A bogyózást és az alacsony nyomású préselést követően a mustot három napig ülepítettük, majd leszíneltük a seprőjéről. Ezután fajélesztős oltás következett, majd a zajos erjedés elindulásakor 2-3 éves hordókba fejtettük, amikben 20 napig tartott a fermentáció. Hat hónapig érleltük fahordóban, miközben a finomseprőt hetente felkevertük. Fehér húsú gyümölcsökkel kiegészülő kovaköves, ásványos jegyei mellett megjelennek az érlelésből adódó füstös-vaníliás aromák. Karakterében a Tokaji borvidék legjelentősebb fajtájának, a furmintnak a jellemző íz- és illatvilága, összes szépsége felfedezhető.

Érlelési információk

A bort hordóban érlelték, majd 2014. augusztus 4-én palackozták.

Hol vásárolható meg

1115. Budapest, Kelenföldi út 2.; CBA üzletek; Roni és Manna éjjel-nappali üzletek Budapesten, Tesco

Pannon Tokaj bemutatása

A Pannon Tokaj Pincészet összesen 19,8 ha szőlőterülettel rendelkezik, melyből jelenleg 18 ha a termő. A borok között megtalálhatóak: fajtaborok, melyek reduktív technológiával készülnek, minél jobban megőrizve a gyümölcsös íz- és illatjegyeket; prémium "Dominium" borok, melyek kisméretű, új/pár éves tölgyfahordókban erjednek és érlelődnek 6 hónapig, mialatt a finom seprő hetente felkeverésre kerül; desszertborok: száraz szamorodni, fordítás, késői szüretelésű, valamint aszú borok.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!