A pincészet borbemutatása
A tételből 5% acéltartályban érlelődött, a fahordók másod- és harmadtöltésűek. Az acéltartályos érlelés megőrzött a gyümölcsösségből, a fahordós oxidatív érlelés hozzáadott másodlagos aromákat, plusz csokis, dohányos, enyhe pörkölési jelleget. Bársonyos tannin, alacsony sav és kerekség jellemzi. Kedves bor.
Érlelési információkA menoire acéltartályban érlelődött, majd a tölgyfahordós érlelés 14 hónapon át, 225 és 850 literes másod- és harmadtöltésű hordókban történt. |
Pinceidő12-15 év |
Hol vásárolható meg
19-es pince, Szépasszonyvölgy - Eger
Hagymási Pincészet bemutatása
Hagymási József magáról: szőlész-borász szakmérnök vagyok. A szakmát az Egervin Borkombinátnál kezdtem,majd Egri Szőlészeti Borászati Kutatóintézet pincevezetője, utána Budapesten, a Gundelnál főborászként tevékenykedtem. Jelenleg 29 ha-on gazdálkodunk, a teljes termést feldolgozzuk az Eger Kőkút úti pincészetünkben. Egyharmadát palackosan értékesítjük kereskedelmi láncokon keresztül, másik kétharmada hordós és palackos értékesítésünk a Szépasszony-völgyi pincészetünkön keresztül történik, ahol borbemutatók keretén belül is megismerhetik borainkat