A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Föld és Lélek

Hagymási Pincészet Egri Föld és Lélek 2003

Véleményünk szerint

A bor közepesen intenzív illatán a fűszeres, füstös és a gyümölcsös jegyek osztoznak. Ez utóbbi csoportból kiemelnénk a gránátalma és a meggy jelenlétét. Kóstoláskor a még mindig hangsúlyos tanninok jelentik az első benyomást, a savak inkább a háttérbe szorulnak. Összességében rusztikus ízképet kapunk. Készítsünk hozzá finoman fűszerezett, zöldségekkel és marhahússal gazdagított kuszkuszt.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-02-17

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    6450
  • Ár

    3900 Ft
  • Fajtaösszetétel

    cabernet sauvignon 90%
    menoire 5%
    cabernet franc 5%

A pincészet borbemutatása

A tételből 5% acéltartályban érlelődött, a fahordók másod- és harmadtöltésűek. Az acéltartályos érlelés megőrzött a gyümölcsösségből, a fahordós oxidatív érlelés hozzáadott másodlagos aromákat, plusz csokis, dohányos, enyhe pörkölési jelleget. Bársonyos tannin, alacsony sav és kerekség jellemzi. Kedves bor.

Érlelési információk

A menoire acéltartályban érlelődött, majd a tölgyfahordós érlelés 14 hónapon át, 225 és 850 literes másod- és harmadtöltésű hordókban történt.

Pinceidő

12-15 év

Hol vásárolható meg

19-es pince, Szépasszonyvölgy - Eger

Hagymási Pincészet bemutatása

Hagymási József magáról: szőlész-borász szakmérnök vagyok. A szakmát az Egervin Borkombinátnál kezdtem,majd Egri Szőlészeti Borászati Kutatóintézet pincevezetője, utána Budapesten, a Gundelnál főborászként tevékenykedtem. Jelenleg 29 ha-on gazdálkodunk, a teljes termést feldolgozzuk az Eger Kőkút úti pincészetünkben. Egyharmadát palackosan értékesítjük kereskedelmi láncokon keresztül, másik kétharmada hordós és palackos értékesítésünk a Szépasszony-völgyi pincészetünkön keresztül történik, ahol borbemutatók keretén belül is megismerhetik borainkat


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!