A pincészet borbemutatása
Friss, gyümölcsös házasítás. Elegánsen fellépő bor már illatban is. Fehér húsú gyümölcsök, virág és fűszerek. Ízben kerek, szájat kitöltő érzést kapunk sok gyümölccsel, mérsékelt alkohollal, feszes savakkal. Fehér húsok, tésztaételek kiváló kísérője lehet. A nagy minőségű szőlő kisládás, kézi szüretet követően érkezett feldolgozásra. Bogyózás, áztatás, hűtés és ülepítés után, a két fajta együtt került erjesztésre. A lassabb, de egyenletes és alacsonyabb hőmérsékletű erjedés kiválóan őrizte meg az elsődleges és gyümölcsös aromákat. A rövid tartályos érlelés, majd a töltést megelőző műveletek után palackoztuk.
Érlelési információkTartályos feldolgozás. |
Hol vásárolható meg
IFDT, Kézműves Borok Háza, Borterasz.hu, Klassz.hu, egyéb vinotékák, Interspar
Gróf Buttler Borászat bemutatása
A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A gyümölcs épségére már a szüret során is kiemelt figyelem jut, és ez a szemlélet kíséri végig a teljes feldolgozási folyamatot. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük. Fehérboraink részben reduktív technológiával készülnek, megőrizve a szőlő termőterület adta gazdag ízvilágát. A bor készítése során minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is spontán, természetes élesztőkkel megy végbe.