A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Gb Blanc

Gróf Buttler Borászat Gb Blanc 2012

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva kifejezetten érett jegyeket hordozó, mézes, gyógynövényes asszociációkkal bíró illatot érzünk. A közepes súlycsoportba sorolható kortyba életet visz az e kategóriának megfelelő savérzet, amely élénk, ugyanakkor integrálódott a kompozícióval. A vezető szerkezeti elem citrusos ízeket ébreszt, és emellett a fűszerességen túl az ízben is visszatérnek a mézes zamatok, de csak addig a határig, hogy a kompozíció megőrizze inkább szikárnak mondható karakterét.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-02-04

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    12.5 %
  • Palackmennyiség

    15745
  • Ár

    1450
  • Fajtaösszetétel

    leányka
    zenit
    ottonel muskotály
    pinot blanc
    szürkebarát

Gróf Buttler Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Friss, gyümölcsös házasítás. Elegánsen fellépő bor már illatban is. Fehér húsú gyümölcsök, virág és fűszerek. Ízben kerek, szájat kitöltő érzést kapunk sok gyümölccsel, mérsékelt alkohollal, feszes savakkal. Fehér húsok, tésztaételek kiváló kísérője lehet. A nagy minőségű szőlő kisládás, kézi szüretet követően érkezett feldolgozásra. Bogyózás, áztatás, hűtés és ülepítés után, a két fajta együtt került erjesztésre. A lassabb, de egyenletes és alacsonyabb hőmérsékletű erjedés kiválóan őrizte meg az elsődleges és gyümölcsös aromákat. A rövid tartályos érlelés, majd a töltést megelőző műveletek után palackoztuk.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Hol vásárolható meg

IFDT, Kézműves Borok Háza, Borterasz.hu, Klassz.hu, egyéb vinotékák, Interspar

Gróf Buttler Borászat bemutatása

A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A gyümölcs épségére már a szüret során is kiemelt figyelem jut, és ez a szemlélet kíséri végig a teljes feldolgozási folyamatot. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük. Fehérboraink részben reduktív technológiával készülnek, megőrizve a szőlő termőterület adta gazdag ízvilágát. A bor készítése során minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is spontán, természetes élesztőkkel megy végbe.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!