A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Jégbor

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Jégbor 2008

Véleményünk szerint

Mint amikor egy hosszabb nyári eső után kisüt a nap. Gazdag illatából ropogós őszibarack, citrusok, méz és citromfű árad. Kóstoláskor lehengerlő cukortartalmat érzünk, amelynek a korábban leírt, de pirított mandulával kiegészülő, elegáns és koncentrált aromatika, valamint az erőteljes savgerinc szolgál ellenpólusként. Olvassunk hozzá klasszikusokat bőrkötésben, Jókait vagy Mikszáthot, de megnézhetjük az Elfújta a szelet is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-10-21

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  8850-9300 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A jégbort nem csak ritkasága, hanem egyedi, összetéveszthetetlen karaktere is értékessé teszi. Az aszúhoz hasonlóan a jégbor is természetes koncentrálódás eredménye, azonban itt nem az aszúra jellemző botritiszes ízvilág, hanem az összetéveszthetetlen gyümölcsösség az, ami dominál. Illata rafinált és elegáns, akár egy parfüm (hársvirágméz, bodza és illatos szőlővirág). Egyedi ízvilága az őszibarack és trópusi gyümölcsök - licsi, mangó és az ananász - jegyeit hordozza. Jól behűtve 9-10 fokon ajánlott fogyasztani. Sárga és trópusi gyümölcsből készült desszertek elsőrangú kísérője.

Érlelési információk

Amennyire sok időt töltött a szőlő a tőkén, olyan keveset a bor a hordóban, annak érdekében, hogy a jégbor egyik legfőbb értékét, a különleges gyümölcsösséget hangsúlyozzuk.

Hol vásárolható meg

Vylyan Pincészet, In Vino Veritas Borkereskedés

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!