A pincészet borbemutatása
A termőhely alapkőzete kavicsos riolit, talaja riolittörmelékkel kevert sárga agyag. Déli, délnyugati tájolású, hűvösebb mikroklímával rendelkezik. Középkordonnal művelt. A szőlő életkora 25-55 év. A zöldszüretet több lépcsőben hajtották végre. 2203 tőkéről 1175 palack bor készült. A bogyózást áztatás követte, kézi préssel préselve. Ülepítés után tölgyfahordóban spontán erjedt másfél hónapig. Majd öt hónapig érlelték finomseprőn. 2012 áprilisában palackozva.
Érlelési információk0-4 éves, 220-300 literes tölgyfahordóban érett a bor 5 hónapig, majd ezt újabb 5 hónap palackos érlelés követte. |
Pinceidő8 év |
Hol vásárolható meg
Delizia, Pampetrics, Pohárszék, Pincekulcs, vinoWonka, Stex ház, Anyukám Mondta, Gusteau, Mádi Borház, Bormánia