A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Kékfrankos 2009

Véleményünk szerint

Érett gyümölcsök illata sűrűsödött össze vaníliával, dohánnyal és egy kevés bőrrel ebben a borban. A korty már sokkal játékosabb, hála a benne megtalálható, a kompozícióba pont illő savaknak, ezek ugyanis élettelivé teszik a gyümölcsöket, egy meggyes, áfonyás fanyarságot hozva ki belőlük. A tannin kissé tapad még, de az összkép egy jól fogyasztható, közepes súlyú vörösbort ad.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-02-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12.7 %
 • Palackmennyiség

  40000
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Villány legférfiasabb bora, elegáns illatokkal, gazdag, finom savakkal és cserzőanyag-tartalommal. Közepesen intenzív szín. Bár pohárba kerülve időt kér. Illatában meggy és egy csöppnyi cseresznye. Kóstolva szintén a meggy jut vezető szerephez. Szép, lekerekedett tanninok és szép sav jellemzi.

Érlelési információk

Többségében nagy fahordós érlelés, a hordók között 10% használt barrique hordó volt.

Pinceidő

3-4 év

Hol vásárolható meg

Pincészet, Veritas, Corvinum, hipermarketek, Spar, Tesco, Metro

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!