A pincészet borbemutatása
Gyógynövényes herbális jegyeket mutató erőteljes veretes bor. Illata diszkréten mutatja a fajta érlelési aromáit. Ízében mutatja a viaszos jegyeket és a karakteres savakat. Picit száraz szamorodnis íz és illatvilág is feltűnik benne. Érési csúcsát várhatóan 2013-ban éri el.
Érlelési információk18 hónapon át érett 225 literes francia tölgyfahordóban, majd három hónapot palackban. |
Pinceidő2017 |
Hol vásárolható meg
Várhatóan az tétel exportra kerül Angliába és Olaszországba.
Breitenbach Pince bemutatása
Pincészetünk 5,6 hektáron gazdálkodik. Furmint és hárslevelű fajtákat termesztünk. A művelésmódok között a magas és az alacsony kordontól a bakművelésig minden megtalálható. A tőkéink kora 40 és 90 év között változik. A borok technológiamentesen készülnek, hagyományos kézi feldolgozással. A borok készítésénél nem használunk fajélesztőt. Bentonit, mérsékelt mennyiségű kén és vizahólyag, amit használunk a borkészítésben. Az átlagosnál hosszabb érlelési időt biztosítunk a boraink természetes stabilitásához. Érleléshez és erjesztéshez is másod- és harmadtöltésű, 225-300 literes fahordót használunk. A tőkénkénti terhelés 0,5 kg és 1,2 kg között változik. A tőkesűrűség 10000 tőke/hektár és 3300 tőke/hektár között változik.