A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
François Brut Nature

Törley Pezsgőpincészet François Brut Nature 2013

Véleményünk szerint

Színe citrom, illata neutrális, visszafogott, benne kevés virágos jegy, fehér húsú gyümölcs és mandula. A korty szintén neutrális, kis zöldalma, almamagház, halványan zöldes jegyek érezhetők ki belőle. Jelentősnek érződik a savtartalom (4,9 g/l), ezen kívül közepes mennyiségű és méretű buborék teszi élénkké. A korty végén kis vajas kekszes íz zárja a hagyományos készítési módnak köszönhetően.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-06-21

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  3750
 • Ár

  3399 ft
 • Fajtaösszetétel

  50% chardonnay
  50% pinot noir

Törley Pezsgőpincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Színe a halványzöld és az ezüstszín keveréke. Illatában egyszerre érezhető a hosszú palackos érlelésből eredő finom, de diszkrét élesztős jegy illetve a zöldalmás és citrusos illatok is. Szájban a buborékok krémesen pattogva olvadnak el, melyek betöltik a szájat. Élénk savtartalma és citrusos ízvilága egy fanyar, de nagyon élvezetes kortyban testesül meg. Letisztult ízek, csontszáraz korty, érlelten, de mégis robbanékonyan frissen.

Érlelési információk

2 éves palackos erjesztés és érlelés, degorzsálva: 2016.02.

Pinceidő

azonnal fogyasztandó

Törley Pezsgőpincészet bemutatása

A Törley Pezsgőpincészet 1882 óta folyamatosan a magyar pezsgőpiac meghatározó résztvevője. Egyedülálló módon három féle technológiával évente 21 millió palack pezsgőt állít elő. A piacvezető magyar pozíciója mellett, számos európai országban meghatározó szereplője a piacnak. Magyar és nemzetközi versenyeken termékeivel eredményesen szerepel. Jelmondata az alapító Törley József nyomán: „Tökéletlen portékát nem akarok adni a renomé miatt!”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!