A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mandolás

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Mandolás 2006

Véleményünk szerint

Erőteljesen, gazdagon jelennek meg a gyümölcsös illatok ebben a pohárban, és mindezt vanília, kávé és föld kíséretében teszik. A korty is koncentrált és tartalmas. A kompozíciót a jelentős test, a magas alkohol, és a masszív tanninok határozzák meg, de a közepes savérzet miatt mindezek mellett hangot kapnak a kifejező, zamatos ízek: rengeteg piros és erdei bogyós gyümölcs formájában. Kifejező, súlyos kompozíció, nem tapasztaljuk benne a fáradás nyomát. Már kóstoltuk 2009. április 22-én: Mit várunk egy lehengerlő bortól? Buja gyümölcsöket, fűszerszámokat, csokoládét. Ezeket itt megkapjuk, mind a bor illatától, mind az ízétől. Nagy formátumú. Az extraktédesség mellett pedig ott vannak a savak, hogy egyensúly jöhessen létre. Már most is szép bor, az idő múlásával azonban további aromagazdagodást várunk tőle. Feszültségoldó, mágikus ereje kibékülésre, újrakezdésre késztet. Tálaljunk hozzá érlelt sonkát és sajtokat, valamint fekete olívabogyót. Kiváló bor a hazai élmezőnyből.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-09-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  15.0 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  9600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A kivételes évjárat és a kivételes termőhely találkozásából egyedi és megismételhetetlen bor született, amely bizonyítja, hogy a cabernet franc-nak Villányban küldetése van. A bor maga az egyensúly és a harmónia. Érett, összeforrt ízvilágában felbukkannak a fekete bogyós gyümölcsök (fekete ribizli), valamint a hordós érlelés kávés, étcsokoládés, vaníliás jegyei. Hosszú lecsengéssel vési be magát végleg az emlékezetünkbe.

Érlelési információk

Kis fahordós érlelés, a hordók: 225 literesek, zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk: 70% új, 30% egyéves. A 19 hónapos érlelés során válogattuk ki a legszebb hordókat, s e tételeket palackoztuk.

Pinceidő

Több évig

Hol vásárolható meg

A pincészetnél

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!