A pincészet borbemutatása
A kivételes évjárat és a kivételes termőhely találkozásából egyedi és megismételhetetlen bor született, amely bizonyítja, hogy a cabernet franc-nak Villányban küldetése van. A bor maga az egyensúly és a harmónia. Érett, összeforrt ízvilágában felbukkannak a fekete bogyós gyümölcsök (fekete ribizli), valamint a hordós érlelés kávés, étcsokoládés, vaníliás jegyei. Hosszú lecsengéssel vési be magát végleg az emlékezetünkbe.
Érlelési információkKis fahordós érlelés, a hordók: 225 literesek, zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk: 70% új, 30% egyéves. A 19 hónapos érlelés során válogattuk ki a legszebb hordókat, s e tételeket palackoztuk. |
PinceidőTöbb évig |
Hol vásárolható meg
A pincészetnél
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.