A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Cabernet Franc Válogatás

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Villányi Cabernet Franc Válogatás 2006

Véleményünk szerint

Kifejező illat, könnyen felfedezhető benne a feketeribiszke, a meggy, a málna, amely összesimul a hordós érlelés csokoládéjával és fűszerességével. Strukturált felépítésű, erőteljes vörösbor, az ízintenzitás, extrakt- és alkoholtartalom alkotta testnek a sav ad gerincet és a tannin izmokat. A borral kapcsolatban mindenképpen érdemes hosszú távban gondolkodni, hiszen a jelenleg olyan egyértelmű, fajtára, borkészítésre jellemző aromái komplexebbé válhatnak még néhány év palackos érleléstől. Ha azonban az alakalom úgy hozza, nem kell feltétlenül várni vele, hiszen már most is szép formáját mutatja. Készítsünk hozzá vadnyulat vagy rózsaszínűre sütött kacsamellet piros bogyós gyümölcsökkel. Már kóstoltuk 2009.10.06-án: A bor illatának és ízének alapját rengeteg érett fekete és pirosbogyós gyümölcs adja, ezt színesítik a hordós érlelés fűszerei, egy kevés fekete ribizke levél és csokoládé. A kortyot lenyelve érezzük, hogy bár már harmadik évében van a bor, még mindig nagyon fiatal, így jogosnak tartjuk, hogy a pincészet jelenleg palackban érleli. A fő szerkezeti elemekre, alkohol, savak, tannin, egyaránt az intenzitás a jellemző. Ételajánlatunk ez esetben a jövőnek szó, tehát ha majd piacra kerül, készítsünk hozzá vörösboros marhalábszár-pörköltet, szalonnával tűzdelt mangalicát, vagy üljünk vele a kandalló elé, megfelelő társasággal!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-03-02

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  3500-4000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A kidugózást követően illatában a franc gyümölcsössége mellett megjelennek a pörkölt illatok, a borra jellemző szilvára, kávéra emlékeztető ízek, melyet az évjárat sajátosságának köszönhetően minerális jegyek tesznek különlegessé. A visszafogott tanninstruktúra, elegáns savak részletgazdagabbá varázsolják, mint valaha. Csodás élménnyel ajándékoz meg hosszú évekig. Ha csak két szóval jellemeznénk: játékosság és elegancia.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelést kapott: 16 hónapot pihent 20% elsőtöltésű, valamint 80% másodtöltésű, jellemzően magyar és francia kis tölgyfahordóban

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Pincészet, Corvinum, Veritas, Vinárium

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!