A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Merlot

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Merlot 2007

Véleményünk szerint

Az egyértelműen gyümölcshangsúlyos illatban tisztán felfedezhető a szőlőfajtára jellemző szilva. A bor komolyságával akkor szembesülünk, amikor a kortyot lenyelve megérezzük annak töménységét. A magas alkoholtartalom a határozott savaknak hála nem hozza létre a tüzesség érzetét, az érett, tömény, de kerek tanninok pedig még masszívabbá teszik a testet. Komoly potenciállal és hosszú utóízzel bíró bor. Olvassuk hozzá Kunderától a Lassúságot, és kínáljunk mellé hegyi juhsajtot feketecseresznye lekvárral!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-02-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  25000
 • Ár

  3675 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Sokoldalú fajta, neme sokak szerint egyértelműen nőnem. A 2007-es Merlot más személyiség-jegyekkel bír, mint \"nővére\". Kicsit pirulós (piros bogyós gyümölcsök - vörösáfonya, málna, érett meggy), ugyanakkor csípős nyelvű (pikáns fűszerek - chilis csoki, menta, kakaó, édeskömény). Könnyen érthető, szerethető bor, és pont ettől magával ragadó.

Érlelési információk

A bort 1 év kishordós érlelés után lett palackozva. Hordók: 225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek

Pinceidő

Hosszú érlelésre alkalmas.

Hol vásárolható meg

Vylyan Pincészet, In Vino Veritas Borkereskedés

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!