A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Pinot Blanc

Gróf Buttler Borászat Egri Pinot Blanc 2009

Véleményünk szerint

Közepes intenzitással, de a beltartalomra utaló vastagsággal szállnak fel a pirított olajos magvakra, karamellre, fűszerekre emlékeztető jegyek a pohárból, amelyet virágok színesítenek. A kortyban az élénknek ható savérzet lépést tud tartani az illattal párhuzamos ízvilág adta masszív karakterrel, amelyet sárga húsú gyümölcsök egészítenek ki. A közepesnél teltebb test és magasabb alkohol mindehhez megfelelő alapot biztosít. Egyenes, határozott ívű, a citrusos villanásoktól még mindig fiatalosnak ható tétel, amely hosszú lecsengéssel búcsúzik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-02-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  3120
 • Ár

  1900 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot blanc

Gróf Buttler Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Világos aranysárga szín.Illatában arányos, valamint fehérborsra és csonthéjas gyümölcsökre emlékeztető jegyeket fedezhetünk fel. Kóstolva száraz, finoman sós, savai lentületesek, alkoholja telt érzetté kerekedik, s foglalja ezáltal szép keretbe az összképet.Ízében az illathoz hsonlóan ásványok és fűszeek bontakoznak ki, majd egy krémes, hosszú utóíz zárja az élményt. Feszes szerkezetű, határozott lendületű, tekintélyes fehérbor.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés

Hol vásárolható meg

IFDT, Kézműves Borok Háza, Borterasz.hu, Klassz.hu, egyéb vinotékák

Gróf Buttler Borászat bemutatása

A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A gyümölcs épségére már a szüret során is kiemelt figyelem jut, és ez a szemlélet kíséri végig a teljes feldolgozási folyamatot. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük. Fehérboraink részben reduktív technológiával készülnek, megőrizve a szőlő termőterület adta gazdag ízvilágát. A bor készítése során minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is spontán, természetes élesztőkkel megy végbe.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!