A pincészet borbemutatása
Világos aranysárga szín.Illatában arányos, valamint fehérborsra és csonthéjas gyümölcsökre emlékeztető jegyeket fedezhetünk fel. Kóstolva száraz, finoman sós, savai lentületesek, alkoholja telt érzetté kerekedik, s foglalja ezáltal szép keretbe az összképet.Ízében az illathoz hsonlóan ásványok és fűszeek bontakoznak ki, majd egy krémes, hosszú utóíz zárja az élményt. Feszes szerkezetű, határozott lendületű, tekintélyes fehérbor.
Érlelési információkTölgyfahordós érlelés |
Hol vásárolható meg
IFDT, Kézműves Borok Háza, Borterasz.hu, Klassz.hu, egyéb vinotékák
Gróf Buttler Borászat bemutatása
A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A gyümölcs épségére már a szüret során is kiemelt figyelem jut, és ez a szemlélet kíséri végig a teljes feldolgozási folyamatot. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük. Fehérboraink részben reduktív technológiával készülnek, megőrizve a szőlő termőterület adta gazdag ízvilágát. A bor készítése során minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is spontán, természetes élesztőkkel megy végbe.