A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tramini

Maurus Pince Tramini 2006

Véleményünk szerint

Art Deco bor, már az első benyomáson, az illaton keresztül hódít. A borba szagolva sárga húsú trópusi gyümölcsökkel és rózsával találkozunk, idővel citromfüvet, mézet fedezhetünk fel benne. Tulajdonképpen érdemes lenne parfümös üvegbe tölteni. Ízben egy árnyalatnyival visszafogottabb, de az illattal megegyező, élénk savak, közepes test jellemzi. A borhoz ajánlott olvasmány az Értelem és érzelem. Jázminrizzsel tálalt, friss zöldségekből, kókusztejjel készített curryvel vagy egy apró rákokkal, trópusi gyümölcsökkel gazdagított salátához innánk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-03-23

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mór
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  2590 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% tramini

A pincészet borbemutatása

Elegáns, fajtajelleges illata magával ragad. Intenzív, zamatgazdag, érlelt ízvilága a jellegzetes fűszerességgel párosul, melyet még izgalmasabbá tesz a részleges kisfahordós érlelés. A Móri Borvidékre jellemző magas savtartalom élénkséget, gerincet ad a bornak, így segítve azt, hogy hosszú évekig érlelhető legyen. 12-14 fokon fogyasztva felejthetetlen élmény.

Érlelési információk

A kishordós érlelés a bor 30%-án 5 hónapig tartott.

Pinceidő

kb. 2015-ig

Hol vásárolható meg

Monarchia, Bor és a Társa, Karaffa

Maurus Pince bemutatása

Ételeinkben szívünket, borainkban lelkünket, éttermünkben a vágyott otthonát fedezheti fel. És még sokkal többet. Saját borainkat az egyik legrégebbi, s talán leghíresebb móri pincében, a Lamberg Pincében készítjük, ami az 1700-as években készült el a Lamberg Kastéllyal egy időben.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!