A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mandolás

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Mandolás 2009

Véleményünk szerint

Erőteljes, tartalmas illattal bír a bor, benne a gazdag, sötét bogyós gyümölcsösség áll az előtérbe, a hordós érlelés füstös, teafüves jegyei a háttérbe szorulnak. A zamatos ízek határozzák meg a kortyot, köszönhetően annak, hogy a savérzet is legalább olyan erővel lép fel, mint a tannin. Az illattal párhuzamosan megjelenő, édes tónusú szilvát és cseresznyét fűszerek járják át, olyannyira magabiztosan, hogy a kissé még tapadó tanninérzet mellett is ők vonják magukra a figyelmet.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-09-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.5 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  9 761 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Komoly, nagytestű és telt bor, de mégsem "túl sok", megmarad elegánsnak és frissnek. Gazdag aromavilágában mindig újabb és újabb izgalmas jegy bontakozik ki (a kávé, a csokoládétrüffel, a pirított mandula és az aszalt bogyós gyümölcsök), olyan élményt tárva fel, mintha felfedeznénk egy fűszer- és csemegeboltocska minden zegét- zugát.

Érlelési információk

A termőhely érvényre juttatására, a szőlőfürtökön található természetes élesztőkkel végeztük az erjesztést, amely 41 napig tartott. A mustot tíz napig hidegen tartottuk, majd lassú, egyenletes alkoholos erjedés következett. Az almasav bontása és az érlelés barrique hordókban történt. Hordók: 225 l; zempléni és mecseki tölgyből; koruk: 70% új, 15% egy- és 15% másodéves. A 20 hónapos hordós érlelés során kiválogattuk a legszebb hordókat, s e tételeket palackoztuk le önállóan Mandolás néven.

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!