A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pécsi Chardonnay

Matias Borászat Pécsi Chardonnay 2009

Véleményünk szerint

Édes tónusú, érett barackra, sárgadinnyére emlékeztető illatok keverednek tejkaramelles, vaníliás, citrusos jegyekkel a bor közepesen intenzív illatában. A kortyban ugyancsak érezhetőek a hordós érlelés jegyei, amelyek itt egy erőteljes érzetű savgerinccel kelnek párharcra. A meccs nem dől el, mindkét karakter meghatározó marad a kóstolás folyamán. Az utóíz mogyorósan búcsúzik. Sajtra, tejszínre épülő gazdagabb tésztákhoz vagy salsa verdével kísért halakhoz töltenénk belőle.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-08-16

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pécs
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  13500
 • Ár

  2900 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

A pincészet borbemutatása

Aranyba hajló, likőrös árnyalatok köszöntenek. Illatában vajasság, érett gyümölcsök, barack, alma, körte, valamint szelíd ásványosság különleges egyvelege csábít. Szájban a karakteres test mellett izgalmas zamatok épülnek egymásra. A kis mineralitással kísért gyümölcsök sorának buzgó, de elegánsan selymes savak adnak határozott gerincet. Egyenes, dinamikus bor, kellemesen üde lecsengéssel. A hordós érlelésnek köszönhetően pörkölési aromák keretezik az ízeket. Nagytestű, olajos, sűrű bor.

Érlelési információk

Tartályos és tölgyfahordós érlelés kombinációja.

Hol vásárolható meg

A Hordó Borszaküzlet Pécs, országszerte a kijelölt Alexandra Könyvesboltokban és a Matias Wineshopokban (pontos boltlista: www.matias.hu)

Matias Borászat bemutatása

A Matias Borászat Kiss Gábor fiatal villányi borász szakmai vezetésével működik, aki 10 éves pályafutása alatt országos hírnévre tett szert. Többek között neki is köszönhető, hogy a Matias Borászat szemlélete - nagy méretével ellentétben - a kis családi pincészetek gondosságához és mívességéhez hasonlítható. A Matias pincészet több mint 100 hektár szőlőterülettel rendelkezik Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékein. A szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve a fajták egyedi karakterét és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!