A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pécsi Chardonnay

Pécsi Chardonnay, 2009

Matias Borászat

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pécs
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  13500
 • Ár

  2900 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Édes tónusú, érett barackra, sárgadinnyére emlékeztető illatok keverednek tejkaramelles, vaníliás, citrusos jegyekkel a bor közepesen intenzív illatában. A kortyban ugyancsak érezhetőek a hordós érlelés jegyei, amelyek itt egy erőteljes érzetű savgerinccel kelnek párharcra. A meccs nem dől el, mindkét karakter meghatározó marad a kóstolás folyamán. Az utóíz mogyorósan búcsúzik. Sajtra, tejszínre épülő gazdagabb tésztákhoz vagy salsa verdével kísért halakhoz töltenénk belőle.

A kóstolás dátuma: 2011-08-16

A pincészet borbemutatása

Aranyba hajló, likőrös árnyalatok köszöntenek. Illatában vajasság, érett gyümölcsök, barack, alma, körte, valamint szelíd ásványosság különleges egyvelege csábít. Szájban a karakteres test mellett izgalmas zamatok épülnek egymásra. A kis mineralitással kísért gyümölcsök sorának buzgó, de elegánsan selymes savak adnak határozott gerincet. Egyenes, dinamikus bor, kellemesen üde lecsengéssel. A hordós érlelésnek köszönhetően pörkölési aromák keretezik az ízeket. Nagytestű, olajos, sűrű bor.

Érlelési információk

Tartályos és tölgyfahordós érlelés kombinációja.

Hol vásárolható meg

A Hordó Borszaküzlet Pécs, országszerte a kijelölt Alexandra Könyvesboltokban és a Matias Wineshopokban (pontos boltlista: www.matias.hu)

Matias Borászat bemutatása

A Matias Borászat Kiss Gábor fiatal villányi borász szakmai vezetésével működik, aki 10 éves pályafutása alatt országos hírnévre tett szert. Többek között neki is köszönhető, hogy a Matias Borászat szemlélete - nagy méretével ellentétben - a kis családi pincészetek gondosságához és mívességéhez hasonlítható. A Matias pincészet több mint 100 hektár szőlőterülettel rendelkezik Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékein. A szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve a fajták egyedi karakterét és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!