A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Birtokbor - Off dry

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Tokaji Birtokbor - Off dry 2008

Véleményünk szerint

Halványsárga színű bor zöld reflexekkel. Illatában őszibarack, amelynek hol a héját, hol a húsát érezzük erősebben. A gyümölcs egy vaníliás, mézes, minerális, hóvirágos felhanggal egészül ki. Nem érezzük ki az egyes alkotóelemek túlsúlyát vagy hiányát, ettől annyira kerek és természetes a korty, hogy az ártatlanság fogalmát társítjuk hozzá. A naphaltól, a rozéra sült borjúérmén és a grillezett mozzarellán át, a nyúlhúsig sokféle étellel jól harmonizál.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-11-25

 • Típus

  Félszáraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  3190-3250 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Veres, Lapis és Újhegy dűlők termésének házasításából készült. A bor 2 és 4 hl-es tölgyfahordóban erjedt és érlelődött. 7 g/l maradék cukortartalommal bír.

Érlelési információk

2 és 4 hl-es tölgyfa hordókban érlelt tétel.

Hol vásárolható meg

Monarchia, Terroir Club

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!