A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Veres Furmint

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Veres Furmint 2007

Véleményünk szerint

Aranyló szín. Először nagyon vajas és kicsit mézes, füstös az illata, később túlérett, csillogó húsú trópusi gyümölcsök bomlanak ki belőle. Sokkal később avart is érezhetünk. Kerek savakkal bíró, bársonyos bor, intenzív grapefruitos jegyekkel, erős mineralitással, hosszú utóízzel. Nagy formátumú, hatásos bor. Humphrey Bogart a Casablancából. Ricottás spárgatortához vagy tejszínes tárkonyos mártással tálalt borjúsülthöz innánk belőle.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-02-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  1633
 • Ár

  5490 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatában határozottan megjelenik a vajasság, amit egy kis citrusos, gyümölcsös és húsos jelleg kísér. Az íz jókora mineralitásával sokkal kiegyensúlyozottabb, és már tökéletesen összeállt a fogyasztásra. A szerkezet hibátlan: magas, de nem karcsú. Finom, széles savkészlet, tömör, mégis elegáns test, sima csiszolt felszín. Nagyon elegáns bor, még hosszú ideje van, szinte minden helyzetben megállja a helyét. A Mád határában található Veres dűlő nyugati fekvésű, vulkanikus talajú, az ültetvény kora 30 év. A szüret 2007-ben október 29-én zajlott le, a szőlő mustfoka 20,5 volt, a palackozásra 2008. április 18-án került sor. A bor maradék cukortartalma 1,4 g/l, savtartalma 5,8, extrakja 22,8 g/l.

Érlelési információk

400 literes tölgyfahordó

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Monarchia, Terroir Club

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!