A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Vylyan Villányi Syrah

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Vylyan Villányi Syrah 2008

Véleményünk szerint

A bor egy animális illattal indul, de ez idővel teljesen kiszellőzik belőle, helyette magára ölt egy fűszeres illatvilágot, amelyet szeder egészít ki. A felépítés az, ami igazán különleges ebben a borban, a feszes sav és tanninszerkezet szépen ível egymás mellett, egyelőre kicsit háttérbe is szorítva a cseresznyés, meggyes aromákat. A szárazpróba csupa addig rejtőzködő aszalt gyümölcsöt hoz a felszínre. További palackos érlelést javaslunk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-07-18

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13.8 %
 • Palackmennyiség

  10000
 • Ár

  5375 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% syrah

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Igazi "macsó", aki már a megjelenésével is leveszi a lábáról az embert. Csalódnunk azonban a továbbiakban sem kell: a lenyűgöző, markáns, mediterrán külső érzékeny lelket takar. A bor selymes, kerek, egyensúlyos. Összetett aromavilágában számos réteg fedezhető fel a sötét, intenzív erdei gyümölcsösségtől kezdve az izgalmas fűszerességig (tejeskávé, édeskömény, narancshéj).

Érlelési információk

A syrah borban a fűszerességet, gyümölcsösséget és az érett tannint szeretnénk megjeleníteni. Egy hét erjesztést követően egy hétig még héjon tartottuk. Az erjedés során többször körfejtéssel segített

Pinceidő

Hosszú érlelésre alkalmas.

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas Borkereskedés, Présház, Ezerjó Borszaküzlet

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!