A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

ABC - Anything but Chardonnay

2008-06-23 | Tóth Adrienn


Azaz bármit, csak ne chardonnay-t vagy cabernet-t!


Az amerikai barrique chardonnay, akár az erősen barrikolt cabernet, széles fogyasztóközönség számára készül. Egyszerűen azonosítható ízek, a chardonnay esetében durva vajasság, intenzív vaníliás aromák, a cabernet sauvignon borokban pedig húzós tanninok, vanília és a fekete bogyós gyümölcsök dominálnak. Az olcsó és a középkategóriás borok nagyrészt ma is erre a sémára készülnek, a túlzott hordóhasználat a bor minden szépségét elveheti.

 

A fogyasztók ezt az 1990-es évek közepén unták meg, és kezdték mellőzni (legalábbis ezt mondták) ezeket a borokat. „Anything, but chardonnay” vagy „anything, but cabernet” volt a jelszó egy szép estén egy vacsoraasztal mellett, és rövid időn belül ez lett a szlogen Amerika-szerte. Azaz bármit, csak ne chardonnay-t, vagy cabernet-t!

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!