A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
penedés
Itt a világ első 100%-ban organikus borvidéke
Igaz, a Clàssic Penedès a hagyományos, minőségi pezsgőkre vonatkozó elírások alapján készül, szabályrendszere egy ponton kitűnik a többi közül.
Jégbor a frizsiderből
Rövid borhírek Spanyolországból
Spanyolország több mint sherry, hiszen a nyolc tartományból álló Andalúziában is készítenek ezen az erősített boron túl klasszikus fehér-, rozé- és vörösborokat, nem is beszélve a többi borvidékről. Következő hírösszefoglalónkat pont egy kivételnek számító figurával, a spanyol jégborral kezdjük, majd rátérünk a már említett sherry-re, hogy ezt követően szót ejtsünk az átalakuló szőlőkultúráról és a 2009-es évjáratról.
Freixenet-csoport
A cég Katalóniából származik, a Penedés borvidék egyik gyöngyszeme. Pezsgőkkel és borokkal 1954 óta foglalkoznak, ez alatt az idő alatt sikerült az egész világgal megismertetni termékeiket.
Xarel lo
Penedés területének legtipikusabb fajtája, a cavak alkotója.
Cava
A Cava, és ami mögötte van 1. rész
Spanyolország reflektorfényben
Európa egyik legizgalmasabb területére kalandozunk el e cikk keretén belül. Nem árt senkinek sem tudni, aki érdeklődik a mediterráneum, ezen belül is a spanyol kultúra és gasztronómia iránt, hogy van élet Pablo Picassón, a tapason, a sherry-n, Antonio Banderason, a flamencón, a Real Madridon kívül is. Elég csak arra gondolnunk, hogy mi lehet a közös Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban és mondjuk hazánkban? A bor. Amiben azonban Spanyolország egyedi a világon, az a buborékos bora, a Cava.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás