A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
szikvíz
Fröccs
A sör megjelenésére és gyors elterjedésére válasz volt a fröccs a 19. század második felében a borkedvelőktől.
Mit tudsz a szikvízről?
Kvízkérdések
Az ENSZ közgyűlésének döntése alapján március 22-e immár húsz éve a Víz Nemzetközi Világnapja. Ezen a napon érdemes átgondolni, mekkora jelentősége van a víznek mindennapjainkban, és azt, hogy milyen módon tudunk hozzájárulni készleteink megóvásához a gondosabb felhasználás által. Ha a borkóstolók körében vizet emlegetünk, gyakran vicc kerekedik belőle, van azonban egy vízműfaj, amely a közeledő jó időnek hála egyáltalán nem tréfadolog, mégpedig a fröccs alapanyaga: a szóda. A szódavízzel kapcsolatos ismereteiket most próbára tehetjük ezzel az öt kérdésből álló teszttel.
Mit tudsz a szikvízről?
Megoldás
A víz világnapja március 22-re esik, ebből az alkalomból a borosok számra legfontosabb vízzel, a fröccsnek alapot adó szódavízzel foglalkozunk játékos formában. Öt kérdést tettünk fel, amelyekre a helyes válasz rövid magyarázat kíséretében itt olvasható.
Szóda, szikvíz
Még csak az 1700-as évek közepe felé járunk, amikor is a tomboló ipari forradalomban Joseph Priestly angol természettudós és prédikátor egy sörfőzde mellett észrevette, hogy az erjedő alkohol felett gáz lebeg.
Hamarosan nyit a Curia
Heti étlap a piacról
A Ferenciek terétől néhány percre elhelyezkedő, most nyitni készülő vendéglőt a boros berkekben régóta ismert Kovács Antal, és a korábban már egy etyeki pincészet éttermének vezetőjeként, a bor és étel párosítás témájában elmélyedő fiatal séf, Szabó Viktor jegyzi. Bár még kell majd egy kis idő, hogy teljesen belakják a tereket, a koncepció mind a konyhában, mind a borok terén készen áll arra, hogy új stílust, színt hozzon a budapesti vendéglátásba. Az esemény kapcsán Kovács Antalt először arra kértük, elevenítse fel számunkra, milyen út vezetett a Curia Vendéglőig.
A víz \"szénsav által történendő izgatása\"
Egy kis szóda és fröccs töri 1. rész
Egyre többen kérik a vendéglőkben a szódavizet, aminek másik neve, a szikvíz nem eredetére utal, hiszen nem a szikes talajok, hanem az ipari forradalom egyik szülöttje. Már több mint háromszáz éve folyamatosan frissíti az embereket tavasztól egészen őszig, a legmelegebb nyári napokban pedig ideális italként szolgál borral vagy épp szörppel. Hazánkban régen nagy sikernek örvendett kicsik és nagyok, tudósok és költők körében, aminek ékes bizonyítéka különböző költeményekben való megjelenése is. Ismerjük hát meg a szódát, a magyar kultuszitalt!
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás