A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
túlérés
Szüreti kvíz
Szőlőszedés közben
A korai fajták szedésével lassan az összes hazai borvidéken elkezdődött a szüret. Persze a java még mindenhol hátravan, de akadnak pincék, ahol forr a rozé alapanyaga, és találhatunk már az üzletek polcain 2014-es hazai tételeket is. Annak érdekében, hogy minél jobban ráhangolódjunk a szüreti időszakra, összeállítottunk egy öt kérdésből álló kvízt.
Mit tudsz a szőlő életéről?
Kvízkérdések
A bor szempontjából a szőlő minősége a legfontosabb, a szőlő szempontjából pedig a nyár az év egyik legnagyobb hatással bíró időszaka: ilyenkor születik meg és fejlődik a bogyó, hogy azután ősszel beérjen, és sor kerülhessen a szüretre. Ezért úgy gondoltuk, épp itt az ideje, hogy jobban megismerjük, hogyan zajlanak ezek a folyamatok. Mindezt egy kvíz formájában!
Mit tudsz a szőlő életéről?
Megoldások
Kitört a nyár, érezzük ezt mi is az utcán, otthon és az irodában. A szőlő is érzi, és fejlődik, a napfényben sütkérezve formálódik, alakul a bogyó. Mindezek a változások nem csak kívül mennek végbe, de jelentős mértékben alakul át az is, ami a héj alatt van.
A hároméves rozé
Látogatóban Iványi Zsófinál 2. rész
Iványi Zsófinál tett villányi látogatásunkkor készített interjúnk első részében a pince indulásáról beszéltünk. Persze néhány szó erejéig már arról is szóltunk, miért különlegesek az ebben a pincében készült borok. Igazán azonban csak most megyünk bele a részletekbe azáltal, hogy végigvesszük a szőlőművelés, a szüret, az erjesztés és az érlelés fontosabb sajátosságait.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás