A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A legjobb bikavér és a legjobb kékfrankos is egri

Kékfrankos Április, Winelovers Borteszt

2016-04-04 | Vinoport


A legjobb bikavér és a legjobb kékfrankos is egri

A Winelovers – a Kékfrankos Április programsorozathoz kapcsolódó – vaktesztjén összesen 50 kékfrankos és bikavér közül választottuk ki a legjobb fajtaborokat és házasításokat. Íme, az eredmények!


Az Egri Kovács Nimród Borászat 2012-es Monopole Blues Kékfrankosa bizonyult a legjobb fajtabornak, a Thummerer Pince 2011-es Egri Bikavér Superiorja pedig a legjobb bikavérnek a Borászportál és a Vinoport, a Kékfrankos Április alkalmából megtartott vaktesztjén.

 
A kékfrankosok között a képzeletbeli dobogóra még a szekszárdi Toronyi Pince 2012-es Csötönyi-völgy Kékfrankosa, és a szintén egri Tóth Ferenc Pincészet 2012-es Kékfrankos Válogatása állhatott fel.
 
A bikavérek mezőnyében pedig két szekszárdi bor került a legjobb három közé: a Takler Pince 2012-es Szekszárdi Bikavére, valamint az Eszterbauer Borászat 2013-as Tüke Bikavére.
 
A legjobb bikavér és a legjobb kékfrankos is egri
Ezek voltak a legjobb kékfrankosok:
  • Kovács Nimród Monopole Blues Kékfrankos 2012
  • Toronyi Pince Csötönyi-völgy Kékfrankos 2012
  • Egri Borvár Kft. Tóth Ferenc Pincészet Kékfrankos válogatás 2012
  • Vincze Béla Borászat Arcanum Kékfrankos 2011
  • Eszterbauer Borászat Tanyamacska Szekszárdi Kékfrankos 2013
Ezek pedig a legjobb bikavérek:
  • Thummerer Pince Egri Bikavér Superior 2011
  • Takler Pince Szekszárdi Bikavér 2012
  • Eszterbauer Borászat Tüke szekszárdi Bikavér 2013
  • Tüske Pince Szekszárdi Bikavér 2013
  • Egri Borvár Kft. Tóth Ferenc Pincészet Egri Bikavér Superior 2013
A borok természetesen kóstolhatóak lesznek a Kékfrankos Április Nagykóstolón, április 23-án a Corinthia Hotel Budapestben.
 
Akik kóstoltak: Vancsik Ivett borakadémikus, Mucsi Zalán borász; Hegedűs István, borász; Ripka Gergely borszakíró; Szabados Erika, értékesítő, sommelier, Kovács Nimród Borászat; Evans Victoria, head sommelier, Pierrot; Csizmadia Miklós bortudósító, Borháló üzletvezető; Nagy Gábor, bormarketing szakember; Hegyi Gábor borkritikus, a Weinakademie Österreich hallgatója; Jenei Balázs és Kodela Mia borújságírók.
 
A legjobb bikavér és a legjobb kékfrankos is egri

A Winelovers Bortesztekről:

A korábban a Borászportál nevével fémjelzett, a Nagykóstolókat megelőző bortesztek idén megújulnak. Ezek továbbra is az egyes hónapok kiemelt témájával összhangban keresik az ország legkiválóbb tételeit, és a díjátadók változatlanul a Nagykóstolókon zajlanak. Mostantól azonban a Vinoport szakmai támogatását is élvezik, és egységesen, Winelovers Bortesztnéven zajlanak. 
 
A Tokaji Március Borteszt eredményeiért ide kattintson>>
 
A következő Borteszten már a Pezsgő Június tételeit bíráljuk. Kizárólag méthode traditionelle tételekkel lehet nevezni, a leadási határidő május 18. Részletek hamarosan.
 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!