A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Áprilisi hírszüret a hónap legolvasottabb cikkeivel

Ifjabb Szepsy Istvántól Champagne-ig

2018-04-30 | Vinoport


Áprilisi hírszüret a hónap legolvasottabb cikkeivel

Megválasztották a Borászok Borászát, most már tényleg véget ért a Tokaji Március és kiderült, miért nem isznak a fiatalok jó bort. Ezek voltak áprilisban a Vinoport legolvasottabb cikkei.


Március végén a Winelovers Tokaji Március Nagykóstoló abszolút teltházzal futott, és az április elejei olvasottsági adatainkat is az ezzel kapcsolatos cikkek határozták meg. Komplett beszámolót írtunk a rendezvényről, rengeteg tanulsággal, azoknak is, akik ott voltak és azoknak is, akik nem illetve külön beszámoltunk ifjabb Szepsy István mesterkurzusáról. Ha a Tokaj jelenjével és jövőjével kapcsolatban valakinek a véleményére érdemes odafigyelni, akkor az a Szepsy család.

 

 

Hónap közepén a Budapesti Gazdasági Egyetemen tartott előadást Harsányi Dávid, a Nagy Bor Teszt megalkotója és Totth Gedeon, aki a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának megbízásából tavaly készített másodmagával felmérést a magyar borfogyasztási szokásokról. A helyszínnek megfelelően ezúttal a fiatalok borfogyasztási szokásairól esett szó. Az eredmények minimum elgondolkodtathatják a magyar borászokat, borral dolgozó szakembereket.

 

Egy szőlőfajta-szótárt állítottunk össze, amelyben a legelterjedtebb, itthon is termesztett szőlőfajtáknál összegyűjtöttük, milyen neveken ismerik még őket szerte a világban. Nagyon hasznos olvasmány külföldön/külföldről vásároló borkedvelőknek, és külföldre is termelő pincészeteknek egyaránt.

 

2018-ban is kiosztásra került az egyik legnagyobb elismertségű hazai szakmai díj: április 20-án tartották a Borászok Borásza díjátadógálát. A legfontosabb tudnivalókról, díjazottakról itt lehet olvasni.

 

Márkus Györgyöt a világ egyik legjobb pezsgőszakértőjeként tartják számon. Ráadásul készséggel és őszintén el szokta mondani a magyar borokkal és pezsgőkkel kapcsolatos markáns véleményét. Egy vele folytatott beszélgetés mindig tabukat döntöget.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!