A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Arra a cikkre kattintottak a legtöbben, ami olyan dolgokról szól, amik igazából nincsenek is

Szeptember legolvasottabb cikkei

2019-09-30 | Vinoport


Arra a cikkre kattintottak a legtöbben, ami olyan dolgokról szól, amik igazából nincsenek is

A mögöttünk hagyott hónapban beültünk a moziba, az iskolapadba és mi is beszálltunk a nagy glifozát-vitába.


A glifozáttal kapcsolatban heves viták zajlanak világszerte, ezek azonban sokszor nélkülözik a tárgyilagosságot. A Vinoport megpróbálta tényszerűen körbejárni a témát. Mi az a glifozát? Mennyi van belőle a hazai szőlőskertekben és a borokban? Valóban rákkeltő? Mivel lehet helyettesíteni?

 

 

Az utóbbi hónapokban egyre több hír jelenik meg az amerikai kormány által emlegetett vámemelésekkel kapcsolatban, amely intézkedések a Franciaországból származó borok importját is érintenék. Megírtuk, mi várható, ha tényleg hatályba lép a módosítás.

 

Kollégánk a minap a világ 19. legjobb borászatának választott Domäne Wachaut látogatta meg. Természetesen ennél a pincészetnél is van "magyar szál", ennek köszönhetően titkos helyekre is bejuthatott és muzeális bort is kóstolhatott.

 

Szeptemberben került a mozikba a Folyékony Arany című, Tokajt bemutató dokumentumfilm. A premier előtt Ditz Edit nemzetközi borakadémikus, a film ötletgazdája és kreatív producere mesélt arról, milyen jelenetek maradtak dobozban (erre utal ennek az írásnak a kissé kacifántos címe) és hogy szerinte ma miért nem olyan a borvidék elismertsége, mint régen. Ez lett az abszolút győztes, a legolvasottabb cikk a hónapban.

 

Idén is elindult a budafoki Soós István Borászati és Élelmiszeripari iskola felnőtteknek szánt OKJ-s borász képzésee. Ebben a tanévben a Vinoport is képviselteti magát a tanfolyamon, blogsorozatot is indítottunk a látottakról, hallottakról. Az első és a második tanítási nap beszámolói már elolvashatók.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!