A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Lőcse, iMÁDlak – tokaji bajnokokat avatunk

Winelovers Borteszt

2016-03-13 | Vinoport


Lőcse, iMÁDlak – tokaji bajnokokat avatunk

A Béres Szőlőbirtok 2011-es Lőcse Furmintja bizonyult a legjobb fajtabornak, a Mádi Borház 2013-as IMÁDlak Tokaji Cuvée-je pedig a legjobb házasításnak a Borászportál és a Vinoport közös, Winelovers Borteszt címen futó vakkóstolóján. Ezek már a Tokaji Március Nagykóstoló borai.


A korábban a Borászportál nevével fémjelzett, a Nagykóstolókat megelőző bortesztek idén megújulnak. Ezek továbbra is az egyes hónapok kiemelt témájával összhangban keresik az ország legkiválóbb tételeit, és a díjátadók változatlanul a Nagykóstolókon zajlanak. Mostantól azonban a Vinoport szakmai támogatását is élvezik, és egységesen, Winelovers Borteszt néven zajlanak. 

 

A Winelovers – a Tokaji Március programsorozathoz kapcsolódó – vaktesztjén összesen 37 Tokaj-hegyaljai száraz bor közül választottuk ki a legjobb furmintokat és házasításokat. A tételeket 12 fő kóstolta, többek között Vancsik Ivett nemzetközi borakadémikus, Hernyák Tamás borász, Ripka Gergely borszakíró, Czinege Tamás gasztro-showman, Jenei Balázs, a Bor.Mandiner munkatársa, Gonda György és Varga Andrea, a Borászportál külsős munkatársai, Kovács Zsófia, a BCE szőlész-borász hallgatója, de akadt a csapatban sommelier, és a szakmától független, a borvilággal még csak ismerkedő borkedvelő újságíró is.

 

Lőcse, iMÁDlak – tokaji bajnokokat avatunk

 

A kóstolón a pontszámok alapján a Béres Szőlőbirtok és Pincészet 2011-es Lőcse Furmintja bizonyult a legjobb fajtabornak, a Mádi Borház 2013-as IMÁDlak Tokaji Cuvée-je pedig a legjobb házasításnak. A borok többségét a Vinoport szakmai zsűrije külön is bírálta már, a borokat így a linkekre kattintva megtalálja a Borbár rovatban.

A legjobb furmintok:
Itt pedig a legjobb házasítások:
Minden résztvevőnek gratulálunk!
 
 

 
A borok természetesen kóstolhatóak lesznek a Tokaji Március Nagykóstolón, március 19-én a Corinthia Hotel Budapestben.


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!