A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A Bock & Roll harmadik évjárata

Interjú Bock Valérral

2014-01-27 | Tóth Adrienn


A villányi Bock Pincészet immár a harmadik évjáratát készíti el a Bock & Roll elnevezésű bornak, amelynek koncepcióját Bock Valér álmodta meg. A legfrissebb, 2010-es évjáratú tételt január 8-án, Elvis Presley születésnapján mutatták be az Ed Philips and the Memphis Patrol zenekarral együttműködve, akik a házasítás megalkotásában részt vettek. A most debütáló borról Bock Valért kérdeztük.


Milyen koncepció szerint készült el először a Bock & Roll, és változott-e valamilyen szempontból az elmúlt három évjáratban?

A Bock & Rollt 2008-ban készítettünk először, ekkor még öt szőlőfajta házasítása volt: kékfrankosból, syrah-ból, pinot noirból, cabernet franc-ból és portugieserből állt a cuvée. Trendszetterként valami újat szerettünk volna megalkotni, valamit, ami nem szokványos, innen jött az ötlet az első címkéhez. Annak formája ugyanis egy bakelitlemezre emlékeztető kerek korong volt, melyen zeneszámként voltak feltüntetve a szőlőfajták. A cél a gyümölcsösség megőrzése volt, és az, hogy ezáltal elsősorban a fiataloknak szóljon.

A 2008-as érlelése úgy zajlott, hogy a syrah-t és a pinot noirt használt, kis barrique hordókban tartottuk 4 hónapig, míg a portugieser nagy ászokban, a másik kettő pedig csak kórtartályban várta a házasítást. Mivel a bor esetében szempont volt a gyümölcsösség fokozott megjelenítése is, ezért a borokat hidegebben erjesztettem, mint szoktam.

Hozott újat ehhez képest 2009 és 2010?

2009-ben új címke mellett jelent meg az immár szokásos házasítás. Majd 2010-ben ismét megújult, letisztultabb vonalat követve, beilleszkedve egy már meglévő termékcsaládba, a Selection tételeink közé. Ekkortól már csak három szőlőfajtáról beszélünk: pinot noir, syrah és kékfrankos házasítása, amelyet használt és új barrique hordókban érleltünk, majd burgundi palackba töltöttünk. Az eddigi visszajelzések alapján úgy tűnik, jól döntöttünk, a fogyasztóink örömmel fogadták ezt az egyáltalán nem szokványos ízvilágot!

A Bock & Roll harmadik évjárata

Annak érdekében, hogy megjelenítsétek a borhoz kapcsolódó zenei világot, készültök egyedi programokra?

Egyelőre annyit tudok elárulni, hogy Fácánék, azaz az Ed Philips and the Memphis Patrol zenekar a Bock & Rollt választotta az együttesük hivatalos borának. Ehhez kapcsolódóan mind itthon, mind pedig a banda olasz, német és svájci turnéján lesznek közös megmozdulásaink annak érdekében, hogy minél nagyobb borozgató asztaltársaságot verbuváljunk össze.

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!