A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A Grand Tokaj megkezdte a felvásárlást Tokaj-Hegyalján

Minőségi szőlő közel 1000 kistermelőtől

2017-09-15 | Vinoport


A Grand Tokaj megkezdte a felvásárlást Tokaj-Hegyalján

A Grand Tokaj Zrt. közel 1000 kistermelőtől kezdi meg a szőlő felvásárlását, a korábbi évekhez hasonlóan több minőségi és terméskategóriában.


A korábban Tokaj Kereskedőház néven ismert állami vállalat, a Grand Tokaj Zrt. 2013-ban hirdette meg minőségi megújulási programját. Tokaj-Hegyalja legnagyobb felvásárlójaként és borászataként a cég minőségi alapanyagokkal dolgozik; az ennek megfelelő felvásárlási feltételrendszert differenciált árazással alakította ki a Grand Tokaj Zrt.

 

A száraz, félszáraz és aszúborok alapanyagának felvásárlását 2017. szeptember 16-val kezdte meg a cég. Elsőként a sárgamuskotály érkezik, 100 illetve 140 Ft/kg felvásárlási áron..

 

A szüret elindításáról és a felvásárlási árakról szólva Goreczky Gergely, a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy idén először, a piaci és termelői igényekhez igazodva az eredetvédett Tokaji kategória (OEM) mellett Zempléni kategóriában is vásárolnak fel szőlőt. Az ebbe a kategóriába kerülő borokhoz vásárolt 80 Ft/kg árú szőlőnél szintén elvárás a magas minőség.

 

A Grand Tokajról

Az 1948-as alapítása óta állami tulajdonú cég 1993-tól Tokaj Kereskedőházként, majd a minőségi megújulás részeként 2016-tól Grand Tokaj néven tölt be kulcsszerepet Tokaj-Hegyalja szőlészeti és borászati életében, a térség teljes bortermelésének 35%-át adva.

A nagyszüretről, a furmint és a hárslevelű szüreteléséről, valamint a késői szüretelésű alapanyag beszállításáról és a részletes felvásárlási árakról a Grand Tokaj Zrt. várhatóan a következő héten tájékoztatja elsőként azokat a termelőket, akiknek szőlőjére az ültetvényfelmérések alapján szerződést kötnek.

 

A tokaji száraz és félédes borok alapanyagát adó szőlőt szintén 100 és 140 Ft/kg áron tervezi felvásárolni a társaság, a próbaszüretek eredményei alapján erre várhatóan szeptember végén, október elején kerül sor.

 

Az árak kialakításánál figyelembe veszik a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának ajánlását, kölcsönösen előnyös együttműködésre törekedve a termelőkkel, akiket elsősorban a magasabb cukorfokú késői szüretelésű szőlő beszállítására ösztönöznek az ilyen termésért kínált magasabb árakkal. 

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!