A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Egy hónapon belül lesz új fő-főborász

Elnököt keres a HNT

2015-11-17 | Vinoport


Egy hónapon belül lesz új fő-főborász

December elejére kiderül, ki Tornai Tamás utódja, ígéri a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa. Úgy hírlik, nincs tolongás a posztért.


A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökségének közleménye:

 

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a november 9-én tartott tanácsülésén bizalmi szavazást indítványozott a HNT elnökével és elnökségi tagjaival szemben. A szavazás eredményeként az elnökségi tagok mindegyike 72% fölötti arányban kapott bizalmat, az elnök támogatottsága azonban mindössze 17% volt  – ennek következtében Tornai Tamás elnök lemondott tisztségéről. A lemondást a tanácsülés elfogadta.

 

Ahogy korábban írtuk, Tornai távozásának hátterében főként koncepcionális kérdések állnak, amelyek a szőlő-borágazat fejlesztési elképzeléseivel függenek össze.

 

 

Tornai Tamás 2013 októbere óta vezette elnökként a Hegyközségek Nemzeti Tanácsát. Az új elnök személyéről december első felében születik döntés, a szervezet irányítását addig a HNT alelnöke, Frittmann János látja el.

A piaci pletykák arról szólnak, hogy a címért egyelőre nincs tolongás.

 

Ugyanezen alkalommal megválasztották a HNT új főtitkárát is: Brazsil Dávid 2016. januárjától tölti be ezt a pozíciót a szakmaközi szervezetben.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!