A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Hamarosan változások jöhetnek a legendás Öreg Királyon

Elfoglalhatja az őt megillető helyet

2019-06-27 | Vinoport


Hamarosan változások jöhetnek a legendás Öreg Királyon

A Mádi Hegyközség Közgyűlése már áldását adta rá, a folyamat a következő szakaszába lépett.


A Mádi Hegyközség Közgyűlésének tagjai nemrégiben megszavazták az Öreg Király Dűlő önálló dűlőnév-használatát – kaptuk a napokban a közleményt a Barta Pincészettől. A procedúra tehát a következő szakaszába lépett, a pincészet azt a tájékoztatást kapta a Hegyközségtől, hogy a felterjesztés után hamarosan megtörténhet az önálló dűlőként történő hivatalos bejegyezés, amivel „az Öreg Király végre elfoglalhatja az őt illető helyet a tokaji dűlők között”.

 

 

Az Öreg Király hazánk egyik legismertebb dűlője. A területet övező mítosz kialakulásában jelentős szerepe van annak, hogy az összes lérező klasszifikációban első osztályú besorolást kapott a terület. Csak a rend kedvéért: az 1720-as években Bél Mátyás, 1781-ben Szirmay, 1822-ben Kaszner végül 2009-ben Alkonyi László értékelte a legmagasabbra.

 

Ha többet szeretne tudni az Öreg Király legendájáról, elolvashatja, hogy kerül majomagy a dűlőbe, itt pedig a történelméről talál részleteket, például hogy milyen hírességek tulajdonában volt az elmúlt 700 évben.

 

Hamarosan változások jöhetnek a legendás Öreg KirályonMinitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!