A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Íme, az idei fehér borkiválóságok

Finishben a harmadik kötet

2015-09-30 | Vinoport


Íme, az idei fehér borkiválóságok

Mintegy ötszáz nevezett tétel közül 265 került be idén a Fehér borkiválóságok könyvébe. A könyv idén harmadszor jelenik meg, a korábbiaktól némileg eltérő formátumban. A borok leírása, így maga a kétnyelvű kötet is készül még, de a csillagos tételek listáját már közzétette a húsztagú kóstolóbizottság.


Fontos, hogy ez évtől a kiválasztott tételek a Külügyminisztérium borportfóliójába is bekerülhetnek, vagyis esélyt kapnak arra, hogy a diplomácia is megismerkedjen velük. Szintén újítás, hogy míg korábban külön kötetben jelent meg az angol és a magyar nyelvű változat, idén egy darab, nagyobb formátumú, vastagabb könyv készül majd.

 

A legmagasabb, ötcsillagos minősítést összesen öt bor kapta meg, ebből négy aszú.

 

A listák PDF-formátumban elérhetők az alábbi linkeken.

Háromcsillagos borok 

Négycsillagos borok

Ötcsillagos borok

A megmérettetésen azok a borok vesznek részt, amelyeket egy-egy borász benevez. A nagyobb pincészetekre azért igaz: akkor sem maradnak ki a kóstolásból, ha nem küldenek be mintát, hiszen a Minisztérium kapcsolatban áll a hazai nagykereskedőkkel, így például a Zwacktól, a Bortársaságtól vagy a Raikertől is vásárol borokat a tesztekre – nyilatkozta nemrég a program egyik motorja, Kiss Eliza a Vinoportnak.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!