A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Jön az év legnagyobb durranása

Több mint 30 magyar és 40-nél is több nemzetközi pincészet

2017-05-31 | Vinoport


Jön az év legnagyobb durranása

Június második szombatja a pezsgőrajongók piros betűs ünnepe lesz. A Winelovers Pezsgő Június Nagykóstolón hazánkban még sosem látott buborékos választékkal találkozhatnak a vendégek.


Nem csupán a kóstolható tételek száma, de azok változatossága és minősége is lenyűgöző: több mint 30 magyar és 40-nél is több nemzetközi pincészet több mint 150 pezsgője, gyöngyöző- és habzóbora várja a látogatókat 2017. június 10-én, a Corinthia Hotel Budapest termeiben megrendezésre kerülő nagykóstolón.

 

Sokszínű hazai kínálat

 

A hazai kínálatban a pezsgős berkekben már jól csengő nevek mellett számos olyan pincészet is megmutatja buborékos büszkeségeit, amely elsősorban csendes borairól ismert. A rendezvény főszponzora a Garamvári Pincészet – standjukon 7 különböző pezsgőt kínálnak, közte 100%-ban hárslevelűből készült különlegességet is.  A nagyok igazán nagy durranással készülnek: a Borkollégium ingyenes Pop-Up School előadásain Garamvári és Kreinbacher magnum palackok nyílnak és Magyarország legdrágább pezsgőjét is megismerhetik az érdeklődők – maga a borász, Demeter Zoltán tölti a poharakba. A Törley Pezsgőpincészet előadásán az alapvető pezsgőkészítési eljárások ismertetését egy-egy pohár pezsgővel kísérik, a Gancia pedig az olasz pezsgőkből ad ízelítőt.

 

Egyedülálló külföldi választék

 

A Winelovers a külföldi vonalra is ráerősít: több mint 40 nemzetközi pincészet változatos eljárással készült pezsgői lesznek elérhetők, így a prosecco, a cava, a crémant és újvilági pezsgők kedvelői is találkozhatnak jól ismert nevekkel, de fedezhetnek fel új stílusokat és márkákat is. Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Ausztria, Németország, Dél-Afrika, Ausztrália, Új-Zéland, Argentína pezsgői… csupa izgalmas utazásra csábító lehetőség. És ha már pezsgő, akkor természetesen champagne: a Champagne Teremben negyven különböző tételt – köztük akár az ikonikus Dom Pérignon-t - kóstolhatnak térítés ellenében a világ legkifinomultabb italának szerelmesei.

 

A francia champagne-ok egyik legkomolyabb kihívója az angol pezsgő lehet. A Winelovers Angol Pezsgő Standján három olyan, tradicionális eljárással készült angol pezsgőt lesz elérhető, amely már világszerte meghódította a pezsgőrajongókat és kivívta a borszakértők elismerését is.

 

Jön az év legnagyobb durranása

Exkluzív champagne mesterkurzus

 

A champagne-ok különös figyelmet kapnak ezen a napon: dr. Fiáth Attila MW aspiráns vezetésével 9 ház 9 különböző évjáratból érkező champagne-át kóstolhatják meg az exkluzív mesterkurzus vendégei. A kóstolósor több szempontból is egyedülálló. Ezen a délutánon a legjobb nevű champagne-házak palackjai nyílnak meg, 2002-től 2010-ig kilenc, egymást követő évjáratot bemutatva. A megalapozott szakmai tudással és biztos ízléssel összeállított kóstolósor minden kortyban valódi élményt ígér. Az előadó személye pedig garancia arra, hogy nem csupán tanulságos, de élvezetes és feledhetetlen másfél óra vár a vendégekre.

 

Jön az év legnagyobb durranása

 

Természetesen a szervezők a kulináris élvezetekről is gondoskodtak: a gasztronómiai kiállítók változatos ízekkel kísérik a milliónyi buborékot.

 

„Hazánkban még soha, sehol nem volt lehetőség egyetlen helyen ennyi kiváló hazai és nemzetközi pezsgőt kóstolni. Köszönöm a hazai pincészeteknek és kereskedő partnereinknek, hogy az ő közreműködésükkel ennyi szép tételt tudunk bemutatni a nagyközönségnek.” – mondta Tábor István, a rendezvényt szervező Winelovers márka tulajdonosa.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!