A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Lemondott elnöki tisztjéről Tornai Tamás

Vezetés nélkül a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

2015-11-10 | Vinoport


Lemondott elnöki tisztjéről Tornai Tamás

Lemondott a hazai szőlő-borágazat csúcsszervezeteként működő Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) elnöki posztjáról Tornai Tamás.


Hétfőn benyújtotta lemondását a HNT tanácsülésének Tornai Tamás, a szervezet elnöke – ezt maga a távozó elnök erősítette meg az agrárszektor.hu-nak. A borász a portálnak elárulta: távozása hátterében főként koncepcionális kérdések állnak, amelyek a szőlő-borágazat fejlesztési elképzeléseivel függenek össze.

 

 

Az ügy hátterében az áll, hogy 2018-tól megszűnik az ágazat támogatására szolgáló nemzeti boríték, 2020-után pedig új uniós költségvetési ciklus következik, amelyben szűkülhet a szőlő- és borágazatra fordítható pénzügyi keret. Tornai szerint a támogatások csökkenése erőteljesen felszínre hozza majd a hatékonyságbeli különbségeket, ezért a következő években kulcsfontosságú lesz, hogy az eddig elmaradt fejlesztéseket a hazai szőlő-borágazati szereplők pótolni tudják. Tornai ezzel kapcsolatban kevésbé kompromisszumkész, mint az elnökségi tagok többsége. Ahogy fogalmazott, a következő években sok lesz a feladat, neki minderre nem lenne már elég energiája.

 

Tornai már májusban is benyújtotta lemondását, akkor személyi kérdések miatt, végül azonban a bizalmi szavazás megerősítette bizalmi pozícióját.

 

A HNT főtitkárát, Bodnár Péter augusztusban menesztették a szervezettől. Utódját pályázat útján találhatják meg, akárcsak az új elnököt.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!