A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Még csábítóbb a borakadémikus képzés

Osztrák-olasz összefogás a hallgatókért

2015-10-29 | Vinoport


Még csábítóbb a borakadémikus képzés

Közös nemzetközi programot hirdet az osztrák Weinakademie Österreich és az olasz Istituto Grandi Marchi, Európa két vezető boros szakmai intézménye. A WSET Diplomakurzus hallgatói így a két ország borvidékeit közelebbről is megismerhetik.


A Weinakademie Österreich, azaz az Osztrák Borakadémia és az Istituto Grandi Marchi (IGM), Európa vezető boros szakmai képzési intézményei közösen hirdetnek nemzetközi programot. A Wine and Spirit Education Trust (WSET) Diploma hallgatóit szólítják meg: a közös képzés Ausztriában indul majd jövő év májusában, és Olaszországban ér véget 2017 márciusában.

 

Az összefogás nyomán az Osztrák Borakadémia hallgatói nemzetközi workshopokon, kóstolókon és előadásokon vehetnek majd részt a két országban.

 

Az első etapban a hallgatók a rusti egyetemről utaznak Wachauba és Kamptalba, itt pedig elsősorban a hagyományos vörösborokkal és a nemes édes borokkal ismerkednek meg. A félév éppen a bécsi VIEVINUM előtt fejeződik majd be, az Osztrák Bormarketing Szövetség ezért szponzorálja a résztvevők bejutását a kiállításra és a kapcsolódó szakmai rendezvényekre.

 

Az IGM 2017 márciusában a firenzei Palazzo Antinoriból indítja borvidéki tanulmányi útjait, ahol a hallgatók a vezető termelőkkel is találkozhatnak.  

Nagyon örülünk, hogy ezt a tekintélyes képzést Olaszországba hozhatjuk; biztosak vagyunk benne, hogy rendkívül vonzó lesz az olasz és a nemzetközi borszakértők számára – mondta prof. Piero Mastroberardino, az IGM elnöke. 

 

 

A Weinakademie Österreich Európa legkiterjedtebb borszakmai képzési intézménye, és mintegy húsz éve kínál WSET diplomaképzéseket Ausztrián kívül Németországban és Svájcban. Az intézmény, akárcsak az olasz IGM, szoros együttműködésben dolgozik az Institute of Masters of Wine-al. Az osztrák akadémián jelenleg 8 MW tanít, nem véletlenül emlegetik a diplomakurzust a cím előszobájaként.

 

Aki a képzést elvégzi, borakadémikusnak vallhatja magát. Jelentkezni október 31-től lehet, egészen 2016. április 1-jéig. Az oktatási költségeket részben fedező ösztöndíjakra szintén ebben az időszakra lehet pályázni. 

 

Bővebb információ az Austrian Wine Academy honlapon, vagy Josef Schuller MW-nél, továbbá a következő telefonszámon: +43 2685 68530.

 

"Diploma in Wines and Spirits" brossúrája

 

 

 


  Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!