A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Megfújták a Tokaji Ősz furmint poharait

Nyerjen közülük ön is!

2016-08-27 | Vinoport


Megfújták a Tokaji Ősz furmint poharait

A Tokaji Ősz rendre az év borgasztronómiai rendezvénye – itt debütált tavaly a Riedel tokaji furmint pohara. Idén ugyanitt a prémium kategória, a Superleggero Furmint pohár világpremierjére készülhetnek a rendezvény vendégei. A poharakból most akár ön is kaphat kettőt ajándékba!


A Riedel Tokaji Furmint pohara 2015-ben a Tokaji Ősz Gálavacsoráján debütált. Tokaj-Hegyalja méltán világhírű furmintjának íz- és aromajegyeit a lehető legtökéletesebben gyűjti és adja át az üvegpohár, mely a maximális kóstolás élményét adja. Tervezéséhez a borászszakma jeles képviselői járultak hozzá tudásukkal és tapasztalataikkal.

 

Az elmúlt egy évben azonban nem pihentek ezek a szakemberek: idén ősszel a pohár prémium kiadása, a Superleggero Furmint pohár kerül a nagyérdemű elé, legelőször a Tokaji Ősz Gálavacsorán, szeptember 23-án.

 

A kézzel készített, szájjal fújt, fajtaspecifikus tokaji furmint pohár ultravékony ólommentes kristályból készült és a Sommelier poharaknál is lényegesen könnyebb és vékonyabb. Hogy pontosan hogyan fújták a mesterek, az az alábbi videóból kiderül.

 

(Videó: tokaj.hu/Riedel)

 

A pohár debütálása alkalmából a Tokaji Ősz szervezői, illetve az Oremus Pincészet csapata játékot hirdet. Aki helyesen válaszol az alábbi kérdésre szeptember 1-jéig, azok között egy díszdobozos, 2 db-os Riedel Tokaji Furmint pohár szettet, valamint egy Oremus Tokaji Mandolás Furmint 2014-et sorsolnak ki. A bor méltó párja a pohárnak, hiszen a 2016-os év Borászok Borásza, Bacsó András készítette, aki egyben az idei Tokaji Ősz szakmai vezetője. 

 

A kérdés: milyen bortípusok kóstolásához alkalmas a Riedel Tokaji Furmint pohár?

  1. száraz furmintokhoz alkalmas
  2. édes tokaji borkülönlegességekhez találták ki
  3. minden típusú tokaji furmint kóstolásához kiválóan alkalmas

A helyes válasz kódját neve megadásával küldje el az info@tokajiosz.hu e-mail címre szeptember 1-jéig, hogy ön is részt vegyen a sorsoláson!

 

Részletek a rendezvényről a programajánlóban.

Pohárrendelésért ide kattintson.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!