A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Megújulnak a Winelovers Bortesztek

Nemzetközi borakadémikusok, sommelier-k, kereskedők és szakírók értékelnek

2017-03-07 | Vinoport


Megújulnak a Winelovers Bortesztek

Már hagyomány, hogy a Winelovers prémium boros rendezvényeit (Tokaji Március, Kékfrankos Április, Pezsgő Június, Olaszrizling Október, Bordói November) megelőzően a kiállító pincészetek borait egy szakmai zsűri végigkóstolja, véleményezi, pontozza, és a bírálat alapján megnevezi a felhívásra beérkezett borok legjobbjait. 

 

A Winelovers a 100 legjobb magyar bor 2016 c. kiadványában szereplő borok zsűrizéséhez a hazai borakadémikusokat kérte fel annak érdekében, hogy egységes sztenderdek alapján, megfelelő elméleti háttérrel és kóstolási gyakorlattal rendelkező szakértők bírálják el az előválogatáson átesett több mint 200 bort.

 

Hasonló szándék mentén szerveződtek újra a prémium boros rendezvényekhez kapcsolódó kóstolók: Sánta Zoltán nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium vezető oktatója vezényletével a borászatok által tesztelésre beküldött borokat egy legalább 7 tagból - nemzetközi borakadémikusokból (DipWSET), sommelier-kből, kereskedőkből és szakírókból - álló független csapat értékeli. A borok bírálata a Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetsége (Les Grands Concours Internationaux De Vins Et Spiritueux) által ajánlott és UIOE, valamint az OIV által kialakított 100 pontos, pozitív bírálati lap alapján történik.

 

„A bortesztek célja a Winelovers Prémium boros rendezvényekkel összhangban országosan népszerűsíteni hazánk borvidékeit és szőlőfajtáit; megtalálni az aktuális Winelovers kóstoló legkiemelkedőbb tételeit és széles körű megjelenési lehetőséget biztosítani a kiemelkedő minőségű boroknak. A kommunikáció volt eddig a tesztek igazi hajtóereje; most ezzel egy szintre emeltük azok szakmai oldalát is.” – mondta el Tábor István, a Winelovers márkatulajdonos Trinety Media Kft. ügyezetője.

 

A zsűrizést követő rendezvényen a közönség, a vendégek maguk is tesztelhetik, hogy véleményük egybeesik vagy eltér-e a bírálók csapatának ítéletétől.

 

 

A Winelovers következő nagy rendezvénye a Tokaj-Hegyalja borvidéket középpontba állító, 2017. március 25-án a Corinthia  Hotel Budapest termeiben megrendezésre kerülő Tokaji Március. Az ehhez kapcsolódó kóstoló 2017. március 6-án zajlott le, két kategóriában: (1) 100% száraz furmint, és (2) késői szüret (édes tokaji bor).

 

A március 6-i , 40 tételből álló Tokaji Március kóstoló zsűritagjai:

 

A zsűri által legjobbnak ítélt tételeket hamarosan bemutatjuk! Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!