A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Pezsgőünnep igazi sztárokkal!

Szeptember 3-án ismét Etyeken találkoznak a buborék szerelmesei.

2020-09-01 | Vinoport


Pezsgőünnep igazi sztárokkal!

Deutz, Ferrari, Bollinger, Bourdaire, Gross – ilyen nemzetközi nagyágyúk mellett a hazai pezsgővilág krémje is előad a szeptember 3-i szeptember 3-i Pezsgőkonferencián! Az eseményt záró Pezsgőünnepen vezetett Champagne- és pezsgőkóstoló várható, amelyhez az Arany Kaviár sztárséfjei komponálnak gasztronómiai remekeket. Kihagyhatatlannak programnak tűnik a szakma képviselői és gasztronómiai szerelmesei számára.


Valóban ütős szakmai programot állítottak össze a szervezők, hiszen a hazai pezsgősök legjobbjai mellett az abszolút nemzetközi elit képviselteti magát a második Pezsgőkonferencián. Láthatjuk és hallhatjuk Guy de Rivoire-t, a Champagne Bollinger globális értékesítési igazgatóját, Fabrice Rosset-t, a Deutz elnökét, Marcello Lunellit, a Ferrarit is tulajdonló Gruppo Lunelli elnökét, David Bourdaire-t, a Champagne Bourdaire-Gallois tulajdonos borászát és Michael Grosst, a Vino Gross tulajdonos borászát is.

Akik – érthető okokból - nem tudnak személyesen jelen lenni, azok online jelennek meg a hallgatóság előtt.

 

 

A konferenciát követő Pezsgőünnep is igazi kuriózum lesz! A programot Champagne-kóstolóval indítják, amelyet Gervai János sommelier vezet, és amelynek keretein belül olyan világmárkákat kóstolhatnak a résztvevők, mint a Ferrari Perlé 2014 és a Deutz Classic Brut. A nemes Champagne-okhoz az Arany Kaviár séfjei, Nyíri Szása és Kanász László élőben komponálnak gasztronómiai remekeket. A nagyon komoly bevezető után pedig az openbar-ban tizenöt-féle buborékos ital ízlelhető meg Champagne, Trento, Szlovénia és a hazai pezsgővilág remekei közül. A gasztronómiai program alatt pedig az Antal Gábor Trió zenél a lenyűgöző szőlős környezetben.

 

Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény részletes programja, a jelentkezési felület és minden további részlet a pezsgokonferencia.hu oldalon érhető el, de alább is közöljük a programot.

 

PROGRAM

 

Főszervező: dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál

 

9:00-10:00

Vendégfogadás

 

10:00-10:10

Megnyitó - Köszöntőbeszéd

dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Agrárminisztérium

 

10:10-10:20

Köszöntő

Rókusfalvy Pál, borász, a konferencia társszervezője

 

10:20-10:40

Pezsgőkészítés a Thummerer Pincénél

Lamport József, főborász, Thummerer Pince

 

10:40-11:00

Országhatárokon átívelő pezsgő

Michael Gross, tulajdonos, borász, Vino Gross

 

11:00-11:20

A buborékok élete Champagne-on túl

Márkus György, pezsgőszakértő

 

11:20-11:40

A Ferrari, Olaszország luxuspezsgője (online előadás)

Marcello Lunelli, Gruppo Lunelli, Ferrari

 

11:40-12:00

Tokaj, a világ borkultúrájának alappillére - A pezsgő

Demeter Zoltán, borász, tulajdonos, Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj

 

12:00-13:10

Állófogadás

 

13:10-13:30

Szabályozás

Garamvári ZsuzsaNNa, tulajdonos, Garamvári Szőlőbirtok

 

13:30-13:50

Bollinger, a brit királyi család és James Bond márkája (online előadás)

Guy de rivoire, globális értékesítési igazgató, Champagne Bollinger

 

13:50-14:10

Az Etyeki Kúria pezsgőkoncepciója

Mérész Sándor, borász, Etyeki Kúria

 

14:10-14:30

Champagne Deutz, az egyik legtekintélyesebb pezsgőház (online előadás)

Fabrice Rosset, elnök, Champagne Deutz   

 

14:30-14:50

Habzó és pezsgő márkaépítés - Esettanulmányok

Unger Zsolt, marketingszakember, tulajdonos, Unger and Partners

 

14:50-15:10

Champagne-ok a multifunkciós borász pincéjéből

David Bourdaire, borász, Champagne Bourdaire-Gallois 

 

15.10-15.40

Kávészünet

 

Kerekasztal szekció

15:40-16:50

 

Kerekasztal - Téma: „Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban”

 

Felkért résztvevők:

Bárdos sarolta (Tokaj Nobilis)
Vancsik Ivett (VinCE Magazin)
Herczeg Zoltán (Dining Guide)
Kemendy László (Kemendy Pezsgőműhely)
Laczkó Gábor (Törley Pezsgőpincészet, Etyeki Hegyközség, elnök)
Molnár Attila (Arany Kaviár)

 

Témavezető:

rókusfalvy pál

 

Pezsgőünnep

 

17:00-20:00

Champagne- és pezsgőkóstoló, csúcsgasztronómia az Arany Kaviárral!

 

Vezetett kóstoló Gervai János sommelier-vel világmárkákból (Ferrari Perlé 2014 és Deutz Classic Brut), amelyhez az Arany Kaviár séfjei, Nyíri Szása és Kanász László élőben komponálnak gasztronómiai remekeket.

 

Az openbar-ba elhozzuk Champagne, Trento, Szlovénia és a hazai pezsgővilág remekeit.

 

A Champagne-ok és kóstolók mellé az Antal Gábor Trió zenél a lenyűgöző szőlős környezetben. 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!