Pezsgőünnep igazi sztárokkal!
Szeptember 3-án ismét Etyeken találkoznak a buborék szerelmesei.
2020-09-01 | VinoportDeutz, Ferrari, Bollinger, Bourdaire, Gross – ilyen nemzetközi nagyágyúk mellett a hazai pezsgővilág krémje is előad a szeptember 3-i szeptember 3-i Pezsgőkonferencián! Az eseményt záró Pezsgőünnepen vezetett Champagne- és pezsgőkóstoló várható, amelyhez az Arany Kaviár sztárséfjei komponálnak gasztronómiai remekeket. Kihagyhatatlannak programnak tűnik a szakma képviselői és gasztronómiai szerelmesei számára.
Valóban ütős szakmai programot állítottak össze a szervezők, hiszen a hazai pezsgősök legjobbjai mellett az abszolút nemzetközi elit képviselteti magát a második Pezsgőkonferencián. Láthatjuk és hallhatjuk Guy de Rivoire-t, a Champagne Bollinger globális értékesítési igazgatóját, Fabrice Rosset-t, a Deutz elnökét, Marcello Lunellit, a Ferrarit is tulajdonló Gruppo Lunelli elnökét, David Bourdaire-t, a Champagne Bourdaire-Gallois tulajdonos borászát és Michael Grosst, a Vino Gross tulajdonos borászát is.
Akik – érthető okokból - nem tudnak személyesen jelen lenni, azok online jelennek meg a hallgatóság előtt.
A konferenciát követő Pezsgőünnep is igazi kuriózum lesz! A programot Champagne-kóstolóval indítják, amelyet Gervai János sommelier vezet, és amelynek keretein belül olyan világmárkákat kóstolhatnak a résztvevők, mint a Ferrari Perlé 2014 és a Deutz Classic Brut. A nemes Champagne-okhoz az Arany Kaviár séfjei, Nyíri Szása és Kanász László élőben komponálnak gasztronómiai remekeket. A nagyon komoly bevezető után pedig az openbar-ban tizenöt-féle buborékos ital ízlelhető meg Champagne, Trento, Szlovénia és a hazai pezsgővilág remekei közül. A gasztronómiai program alatt pedig az Antal Gábor Trió zenél a lenyűgöző szőlős környezetben.
Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény részletes programja, a jelentkezési felület és minden további részlet a pezsgokonferencia.hu oldalon érhető el, de alább is közöljük a programot.
PROGRAM
Főszervező: dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál
9:00-10:00
Vendégfogadás
10:00-10:10
Megnyitó - Köszöntőbeszéd
dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Agrárminisztérium
10:10-10:20
Köszöntő
Rókusfalvy Pál, borász, a konferencia társszervezője
10:20-10:40
Pezsgőkészítés a Thummerer Pincénél
Lamport József, főborász, Thummerer Pince
10:40-11:00
Országhatárokon átívelő pezsgő
Michael Gross, tulajdonos, borász, Vino Gross
11:00-11:20
A buborékok élete Champagne-on túl
Márkus György, pezsgőszakértő
11:20-11:40
A Ferrari, Olaszország luxuspezsgője (online előadás)
Marcello Lunelli, Gruppo Lunelli, Ferrari
11:40-12:00
Tokaj, a világ borkultúrájának alappillére - A pezsgő
Demeter Zoltán, borász, tulajdonos, Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj
12:00-13:10
Állófogadás
13:10-13:30
Szabályozás
Garamvári ZsuzsaNNa, tulajdonos, Garamvári Szőlőbirtok
13:30-13:50
Bollinger, a brit királyi család és James Bond márkája (online előadás)
Guy de rivoire, globális értékesítési igazgató, Champagne Bollinger
13:50-14:10
Az Etyeki Kúria pezsgőkoncepciója
Mérész Sándor, borász, Etyeki Kúria
14:10-14:30
Champagne Deutz, az egyik legtekintélyesebb pezsgőház (online előadás)
Fabrice Rosset, elnök, Champagne Deutz
14:30-14:50
Habzó és pezsgő márkaépítés - Esettanulmányok
Unger Zsolt, marketingszakember, tulajdonos, Unger and Partners
14:50-15:10
Champagne-ok a multifunkciós borász pincéjéből
David Bourdaire, borász, Champagne Bourdaire-Gallois
15.10-15.40
Kávészünet
Kerekasztal szekció
15:40-16:50
Kerekasztal - Téma: „Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban”
Felkért résztvevők:
Bárdos sarolta (Tokaj Nobilis)
Vancsik Ivett (VinCE Magazin)
Herczeg Zoltán (Dining Guide)
Kemendy László (Kemendy Pezsgőműhely)
Laczkó Gábor (Törley Pezsgőpincészet, Etyeki Hegyközség, elnök)
Molnár Attila (Arany Kaviár)
Témavezető:
rókusfalvy pál
Pezsgőünnep
17:00-20:00
Champagne- és pezsgőkóstoló, csúcsgasztronómia az Arany Kaviárral!
Vezetett kóstoló Gervai János sommelier-vel világmárkákból (Ferrari Perlé 2014 és Deutz Classic Brut), amelyhez az Arany Kaviár séfjei, Nyíri Szása és Kanász László élőben komponálnak gasztronómiai remekeket.
Az openbar-ba elhozzuk Champagne, Trento, Szlovénia és a hazai pezsgővilág remekeit.
A Champagne-ok és kóstolók mellé az Antal Gábor Trió zenél a lenyűgöző szőlős környezetben.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
A Top 100 legjobb bor közé már csak aranyérmesek kerültek
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!