A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Somlói Zenit a legjobb import bor Amszterdamban

10 euró alatt hasított a Tornai

2015-10-27 | Vinoport


Somlói Zenit a legjobb import bor Amszterdamban

A Tornai Pincészet Nagy-Somlói Zenit 2013 bora nyerte a 10 euro alatti borok kategóriáját Amszterdamban.


Az amszterdami Wine&Food Association idén 27. alkalommal szervezte meg a legnagyobb holland borversenyt, a Proefschrift Wijnconcours-t, melynek különlegessége, hogy kizárólag az importőrök nevezhetik be rá Hollandiában forgalmazott boraikat. Ezért már az is megtiszteltetés egy-egy borászatnak, ha egyáltalán részt vesz valamelyik bora a megmérettetésen. A verseny a kereskedők közt is egyfajta erőfelmérés, ezért mindegyik igyekszik a választékában található legjobb borokat indítani. 

 

A zsűri vezetője az ismert holland borszakíró, Jan G. T. van Lissum. Elmondása szerint minden bort ötször kóstolnak a bírálók, az utolsó körben pedig a csúcsbizottsághoz (Grand Jury) kerülnek a kiválasztott tételek. Közülük választják ki a kategória-győzteseket.

 

 

Az október 11-én megrendezett döntőbe 257 bor jutott be, a nap végén 16 kategóriában hirdettek eredményt. A 7,5-10 euro közti fehér bor kategóriát egyetlen magyarként a Tornai Pincészet 2013-as Nagy-Somlói Zenit bora nyerte meg, így bekerült a borverseny válogatottjába. Ez már a második nagy elismerés idén a pincészet számára, hiszen tavasszal a londoni International Wine Challenge versenyről a 2013-as Prémium Juhfark hozott el arany érmet, egyben elnyerte a legjobb magyar száraz fehérbornak járó Trophy díjat is.

 

(X)Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!