A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Szőlész-borász képzés indul Hegyalján!

2017-02-02 | Vinoport


Szőlész-borász képzés indul Hegyalján!

2017 szeptemberétől szőlész-borász BSC képzés és felsőfokú szakképzés indul Sárospatakon neves előadók, még nevesebb borászatok részvételével. A hallgatók jelentős ösztöndíjban is részesülhetnek.


Neves előadók, remek Tokaj-hegylajai pincészetek részvételével 7 féléves szakképzés indul Sárospatakon. A képzés minőségét az Eszterházy Károly Egyetem és a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék elméleti és gyakorlati szakembereinek példaértékű összefogása garantálja: tudás és tradíció!

 

Információ a BSC képzésről (pdf)

 

Ugyanitt 4 féléves felsőfokú szakképzés is kezdődik, szintén a neves borászatok és a Főiskola összefogásának köszönhetően.

 

Információ a felsőfokú szaképzésről (pdf)

ÖSZTÖNDÍJ a Sárospatakon 2017 évben induló SZŐLÉSZ-BORÁSZ FELSŐFOKÚ KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐK RÉSZÉRE  (levelező tagozatos hallgatók)

Az ösztöndíj célja: a Tokaji borvidék szőlészeti és borászati szakmai kultúra fejlődésének valamint a tehetséges és alkotni akaró fiatalok támogatása.

Az ösztöndíj kiírói: Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Tokaji Szőlő- és Bortermelési Közösségi Infrastruktúra Központ Nonprofit Kft

Az ösztöndíjra pályázók köre: Az ösztöndíjra az Eszterházy Károly Egyetem Agrártudományi és Vidékfejlesztési Karán, sárospataki tagintézményében a 2017. szeptemberben induló tanulmányi időszakban – finanszírozási típustól függetlenül- szőlész borász mérnöki, levelező tagozatú képzésre felvételt nyerők pályázhatnak.

 

Az ösztöndíj összege: havi 50.000,- Ft ,a képzés időszakára  (7 félév)

 

Az ösztöndíj egyéb feltételei: munkaviszony létesítése az ösztöndíj finanszírozójával. Középfokú, államilag elismert nyelvvizsga megszerzése az első két tanulmányi félév alatt. Minimum 4,1-es tanulmányi átlag

 

Jelentkezés: előzetes regisztrációval: Regisztráció kezdete: 2017. január 20.

 

A regisztráció módja: rövid szakmai önéletrajz megküldése:  szolyak@tokajhkt.t-online.hu  email címre

 

A regisztráltak számára a pályázat további feltételeit az ösztöndíj kiírói a későbbiek folyamán megküldik.

 

Egyéb információ kérhető: a Tokaji Borvidék HKT Titkárságán: 47/352623 telefonszámon, szolyak@tokajhkt.t-online email címen.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!