A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Szüreti hangulat Etyeken

Nyitott pincék a Borangolón

2017-09-13 | Vinoport


Szüreti hangulat Etyeken

Hamisítatlan szüreti hangulat várja az Etyekre érkezőket szeptember 23-án, az Etyeki Borangolón. A látogatók előtt borospincék, családi gazdaságok, műhelyek nyílnak meg. A bor- és gasztronómiai kóstolók mellett kulturális és gyermekprogramok kínálnak változatos szórakozást, akár az egész családnak.


 

Budapest szőlőskertjének értékeit családias hangulatban, megújult és szépülő környezetben, pincéről pincére fedezhetik fel a vendégek.  A bor, pezsgő, pálinka, must, borecet kóstolásán túl izgalmas gasztroélményekkel gazdagodhat, aki Etyeket választja ezen a szeptemberi szombaton, hiszen csokoládékóstoló, sajtkülönlegességek, sonka, házi sütemények, házi szörpök, mézkóstoló, falusi vendégasztal várja az ínyenceket. Ha valaki saját maga főzné meg bográcsban ebédjét, s már csak egy présház hiányzik hozzá, arra is lehetőség nyílik!

 

Az etyeki vendégszeretet

A kilencvenes évek végén Etyek felpezsdült. A helyi borászok kinyitották pincéiket, és vendégül látták egymást, illetve a környékbeli látogatókat egy-egy pohár borra. Hamarosan létrejött az Etyek Pincefesztivál és az Etyeki Kezes-Lábos, melynek komoly küldetése volt: megismertetni a vidéket a fővárossal és az egész országgal. Az etyeki borászok immár több mint tíz év tapasztalatával, újításaival várnak mindenkit nyitott pincéikben, hangulatos teraszaikon vagy szőlőlugasaikban.

 

Aki a kóstolás mellett mélyebb ismeretekre is vágyik, annak kihagyhatatlan program a „Pohárral a kézben” szőlőtúra és az Etyeki pezsgők kóstolója.

 

A kisebbek programját kézműves foglalkozások, parasztudvar látogatás, zenés-éneklés színesítik. A gyerekek kipróbálhatják a szőlőpréselést, a trüffelkészítést - az eredményt pedig akár azonnal el is fogyaszthatják.


Délután 15 órától szüreti felvonulás indul kisbíróval, traktorokkal, sok-sok zenével és tánccal, majd élőzenés szüreti mulatságra várnak mindenkit. Érdemes lesz megörökíteni a legszebb pillanatokat - a fényképeket a Borangoló fotópályázatára várják!


Bővebb információ és részletes program a rendezvény honlapján és az esemény Facebook oldalán található.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!