A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Töltse le netről a legjobb magyar fehérborokat!

Fehér Borkiválóságok Könyve 2015

2015-12-17 | Vinoport


Töltse le netről a legjobb magyar fehérborokat!

Már angolul is tartalmaz információkat és most először készült a HNT finanszírozásában. A legjobb hazai fehérborokat bemutató 2015-ös Borkiválóságok Könyve ráadásul már az interneten is ingyenesen elérhető.


A magyar borok minősége egyre javul és ezt külföldön is elismerik – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán Budapesten, a fehérborokat tartalmazó Borkiválóságok 2015-ös Könyvének bemutatóján. Hozzátette, az eddigi adatok alapján úgy tűnik, hogy idén Magyarország ismét nettó borexportőrré válik.


Elmondta, a magyar borászok közül egyre többen érdeklődnek a borkiválósági program iránt, amit az is mutat, hogy a fehérborokat bemutató kötetben több mint 250 tétel szerepel.

A kötetbe 544 tételt jelöltek, ebből a bírálók ennek 48%-át, 265 tételt választottak ki:a tételek közül 219 háromcsillagos, 41 négycsillagos, míg 5 ötcsillagos kategória-besorolást kapott.

2015-ben 5-en kaptak 5 csillagot:

Erzsébet Pince 6 puttonyos Tokaji Aszú 2010
Oremus Szőlőbirtok 6 puttonyos Tokaji Aszú 2006
Pajzos Megyer Pincészet 5 puttonyos Tokaji Aszú 2006
Patricius Borház 6 puttonyos Tokaji Aszú 2006
Szarka Pince Enikő Tokaji Cuvée 2013

 

Ezek közül egyedül a Szarka Pincészet érdemelt ki öt csillagot 2014-ben is (Tokaji Cuvée késői szüretelésű 2012 borával), 2013-ban egyik fenti pincészet sem.

 


Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár a bemutatón arról beszélt, hogy a program 2013-ban indult és egyre sikeresebb. Ez a kötet az ötödik, amelyben közzéteszik az érdeklődők számára a magyar borkiválóságokat. A mostani a harmadik fehérborokat tartalmazó kötet, és eddig két vörösborokat bemutató könyv jelent meg. Amennyiben a tokaji aszúkat és a pezsgőket tartalmazó kötetet is a borkiválóságok könyveihez számolják, úgy a megjelent kiadványok száma már hat. Az új kötet már angolul is tartalmaz információkat.

 

Pál Sándor, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának alelnöke közölte: a borkiválóság-programot a HNT kezdettől fogva támogatta és mindent megtesz a sikere érdekében. Jelezte: a mostani borkiválóságok könyve az első, amely a HNT finanszírozásában kerül a nagyközönség elé.

A most megjelent Borkiválóságok Könyve már az interneten is elérhető. Lapozgassa, és válogasson belőle az ünnepekre – mi is ezt tesszük!


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!