A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Törkölyt vagy birset iszik idén?

Birsből készül az Év pálinkája

2016-02-10 | Vinoport


Törkölyt vagy birset iszik idén?

Az ország kereskedelmi főzdéi idén is elkészítették közös pálinkaházasításukat, amelybe az Év pálinkája 2016 versenyen kiválasztott tíz legjobb birspálinka kerül. Az idei év tehát a birs jegyében zajlik, de állítólag a törköly is nagyot fog futni.


 

Lezárult a pálinkafőző szakma szimbolikus összefogását jelképező Év pálinkája 2016 verseny. A zsűri döntése alapján ezúttal a Márton és Lányai, a Zimek, a Nobilis, a Cruxx, a Békés, a Gyulai, a Csalló, a Schiszler, a Tokaj Spirit, és a Spiritus Primus pálinkafőzdék tételei kerülnek az Év Pálinkájába.

 

A versenyen a tételek kiválasztása a nemzetközi szabványoknak megfelelő húszpontos rendszerben történt. A szakértők vakkóstolás során választották ki a házasítás gerincét adó párlatot, majd a többi tétel hozzáadásával díszítették. A késztermék több hónapos pihenés után sorszámozott díszüvegben kerül kereskedelmi forgalomba.

 

Magyarország pálinkafőzdéi 2011 óta készítik el az Év pálinkáját, igazodva a Budapesti Pálinkafesztivál gyümölcs tematikájához. A cél az adott év gyümölcsének, és a belőle készülő pálinkák sokszínűségének bemutatása. Magyarországon négy birsfajta közismert, a legelterjedtebbek a Bereczki és a Konstantinápolyi.

 

Arról, hogy merre tart most a legnépszerűbb magyar gasztrohungarikum, a pálinka, és mi várható pálinkafronton idén, múlt héten írtunk:  a Villányi Pálinka és az 1 Csepp Pálinka szerint 2016 a törköly befutásának éve lesz.

 

 

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!