A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Világkörüli ünneplésre készül a Moët & Chandon

24 órás közös koccintás

2018-06-08 | Vinoport


Világkörüli ünneplésre készül a Moët & Chandon

A champagne-ház idén június 9-re hirdette meg a Moët & Chandon Grand Day-t, amikor szerte a világon, 24 órán át közös koccintásra hívják a pezsgőkedvelőket és több mint 80 országban együtt ünnepelnek. Magyarország másodjára csatlakozik a reggeltől hajnalig tartó világkörüli eseménysorozathoz – éttermek, bárok és klubok közül választhatunk, hol koccintanánk szívesen a világ kedvenc champagne-ával.


Fotó: moet.com

 

Harmadjára kezdi nagyszabású, globális pezsgőzéssel a nyarat a Moët & Chandon. A Grand Day alkalmából mintegy 80 országban, több mint egymillió vendégre számítanak Hong Kongtól Montreálig. Ezen a napon jégbe hűtött pezsgő kíséri az emlékezetes pillanatokat és élményeket  legyen az egy gourmet brunch, egy medenceparti, egy különleges vacsora, vagy épp a rooftop bárok és a táncparkett nyüzsgő hangulata.

 

 

Az 1743-ban alapott Moët & Chandon eddig is hires volt a tradíciókról és fényűző rituálékról, mint a bajnokavatás, a hajók keresztőleje vagy épp a pezsgőpiramis. A poharakból vagy akár palackokból épített piramis ezúttal a június 9-i véget nem érő partik egyik központi eleme lesz. Hogy a vendégeket is bevonják, óránként visszaszámlálások jelzik majd a közös koccintás időpontját, amikor szerte a nagyvilágban együtt emelik magasba poharukat a Grand Day résztvevői.

 

Több mint 270 év tradíció és a házasítás művészete

A Moët & Chandon 1743-as alapítása óta csiszolja stílusát, elegánsan egyensúlyozva a friss, gyümölcsös és finoman érett karakterjegyek között. Hogy zászlóshajójuk, az Impériál palackjában évjárattól függetlenül hasonló élménnyel taálkozzanak a pezsgőrajongók, minden a megfelelő szőlő forrásokon és a házasításon múlik. A kulcsfeladatot Benoît Gouez pincemester és csapata végzi. A feladat, hogy minden szüretből a lehető legtöbbet hozza ki, vagy ahogy ő fogalmaz: “hogy kiemelje és finomítsa azokat a különleges jegyeket, amelyek csakis a Champagne régióban termő szőlőkre jellemzőek”.

 

Komoly fegyvertény, hogy 1 150 hektár saját szőlőterülettel rendelkeznek (ennek 50 %-a grand cru és 25 %-a premier cru fekvésű,) emellett az óriási Champagne régió minden szegletéből vásárolnak. Így a házasításhoz mindhárom szőlőfajta – pinot noir, chardonnay, pinot meunier – és a szubrégiók adottságait is ki tudják használni, összesen 200 termőhely, köztük mind a 17 grand cru és több mint 30 premier cru ültetvényhez is hozzáférésük van.  Brut Impérial pezsgőjük például több mint 100 alapborból áll össze, köztük az előző évjáratokból eltett reserve tételekből.

 

A ház az elsők között volt, aki 1842-ben egyetlen év szőlőiből készített házasítást, hogy aztán hosszan érlelje és ezzel az évjárat sajátosságokat zárja palackba. A Moët & Chandon Grand Vintage-t több mint 170 év alatt eddig 73 alkalommal készítették el, a kincset érő gyűjtemény Épernay-ben, a pincék hűvösében pihen. Az extrém hosszú érlelésnek köszönhetően hihetetlenül gazdag és kifinomult tételek mutatják meg leginkább, mire képes a ház és milyen hosszan eltartható pezsgőket adhat Champagne.

 

Moët & Chandon Grand Day programok június 9-én, reggeltől hajnalig

Június 9-én Budapesten és a Balatonnál is válogatott helyszínek csatlakoznak a világraszóló programsorozathoz. Ezen a napon minden a pezsgőről szól, és nemcsak palackkal, de pohárral is rendelhetjük a világ kedvenc champagne-át, de bárhol töltjük is a szombatot, spontán is csatlakozhatunk a globális koccintáshoz egy palack Moët pezsgővel.

 

 

 

Melyik Moët pezsgőt válasszunk a koccintáshoz?

A Moët pezsgői annyira népszerűek, hogy minden egyes másodpercben nyílik egy palack valahol a nagyvilágban. Egy ilyen #MoetMoment a spontán, közös élményekről szól, a választáshoz pedig az egyetlen kérdés, hogy klasszikus, kirobbanóan gyümölcsös, újító vagy gazdag, érett pezsgőt keresünk?

 

A parti főszereplője a ház signature italaként ismert Moët Impérial, amely a ház stílusának megtestesítője; vibráló gyümölcsösség, igéző aromák, elegáns érettség jellemzi.
Nagyobb társaság kedvéért váltsunk bátran léptéket és válasszuk a Magnum (1,5 l) vagy akár Jeroboam (3l) palackot.


Az Impérial Rosé változata még intenzívebben gyümölcsös, messze nem csak a színével hódít.
Igazi nyárindító a jéggel frissített, vagy akár izgalmas hozzávalókkal kombinált Ice Impérial és Ice Rosé Impérial.

 


A champagne etikettel szakítva a Moët & Chandon 2011-ben lépett egy merészet és olyan pezsgőt kreált, ami kellően intenzív, hogy jégkockával a pohárban is megtartsa karakterét, sőt, a forró napon gyorsan olvadó jéggel is elbír. Az Ice Impérialban a pinot noir a gyümölcsösség és tartás mellett jól integrálja a magasabb dosage-t (a pezsgő cukortartalmát), a chardonnay pedig az utóízt teszi frissé. A modern, sokak szerint egyenesen vakmerő koncepciót nemrég Rosé változata is követte, amely tavaly nyáron debütált Magyarországon.

 

Világkörüli ünneplésre készül a Moët & Chandon

 

Ami közös bennük, az a hófehér palack. És a legizgalmasabb, hogy a napfény, vízpart, szórakozás jegyében még extrákkal is kipróbálhatjuk az Ice Impérialt. Bevált megoldás a menta levél, lime, grapefruit vagy narancs héj, kicsit bevállalósabb az uborkaszelet, egy vékony szelet gyömbér, málna vagy kardamom mag.A gasztronómiai élmények mellé az évjáratos Grand Vintage tételt ajánja a ház, amely a hosszú érlelésnek köszönhetően kellően gazdag és érett karakter.

Moët & Chandon a Pezsgő Júniuson

A Grand Day után pontosan egy héttel, a 2018. június 16-án megrendezésre kerülő Winelovers Pezsgő Június Nagykóstoló champagne termében térítés ellenében az alábbi Moët & Chandon tételek lesznek kóstolhatók:


Poharazva:

Palackkal:Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!