Egy tendencia, amire érdemes odafigyelnie a Tokajnak
Megjelent egy ábra az utóbbi évek desszertbor fogyasztásával kapcsolatban
2019-10-26 | Vinoport
A Borközgazdászok Amerikai Szövetsége (American Association of Wine Economists, AAWE) az elmúlt 20 év desszertbor fogyasztásáról posztolt nem régiben egy grafikont. A statisztika ellentmondani látszik az általános benyomásoknak.
A Borközgazdászok Amerikai Szövetsége (American Association of Wine Economists, AAWE) Facebook-oldalán időről időre érdekes grafikonok, ábrák, statisztikák bukkannak fel, amiből mi is előszeretettel szemezgetünk. Idáig mi ezeket tartottuk a legérdekesebbnek.
>>> A borvilág izgalmas grafikonokban elmesélve
A lenti grafikon az elmúlt 20 év desszertbor értékesítéseit követi le az Egyesült Államokban. Pár érdekesség, amit mindenképpen érdemes belőle kiemelni:
- miközben folyamatosan azt hallani/tapasztalni, hogy a világban folyamatosan szűkül a desszertborok piaca (a tokaji aszúnak többek között ezért is egészen újszerű fogyasztási javallatai merülnek fel az utóbbi időben), az USA-ban 1999-től 15 év alatt megháromszorozódott a forgalmuk
- 2016-ban érte el az elmúlt 20 év abszolút csúcsát, azóta némi visszaesés indult meg
Az adatok millió kartonban vannak megadva (1 karton 9 literrel egyezik meg):
Winelovers borok az olvasás mellé

Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!