A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Minden követ megmozgatnak az észak-balatoni szőlők megmentéséért

Nyílt levélben kérnek építési moratóriumot a borászok érdekképviseletei

2017-06-27 | Vinoport


Minden követ megmozgatnak az észak-balatoni szőlők megmentéséért

Aggódnak a borászok a Balaton északi partján található szőlőültetvények sorsa és a táj arculatának visszafordíthatatlan megváltozása miatt.


Nyílt levélben fordultak a Balaton északi partjának polgármestereihez a Balatoni KÖR (Laposa Bence), a Csopaki Kódex (Kovács Tamás) és a Rizling Generáció (Gyukli Krisztián) képviselői az érintett területek szőlőinek állapotával és a megmentésükhöz fűződő teendőkkel kapcsolatban.

 

A téma már korábban is terítéken volt: a több helyszínen lefolytatott lakossági egyeztetéseken és az aláírók által szervezett Balatoni Konzíliumon a részvevők megfogalmazták a leglényegesebb pontokat:

 

 

 

Az aláírók aggódnak, hogy a balatoni táj visszafordíthatatlanul megváltozhat. Éppen ezért alapos helyzetfelmérést, a vonatkozó jogszabályok harmóniájának megteremtését, a jogalkalmazók szemléletének megváltoztatását és közös, az állam által is támogatott stratégia kialakítását szorgalmazzák. A felgyorsult folyamatokra és a teendők összetett, időigényes jellegére való tekintettel az északi part külterületeire építési moratórium bevezetését javasolják mindaddig, amíg Balaton-törvény felülvizsgálata befejeződik, illetve amíg a helyi szabályozások nem alkalmazkodnak az új helyzethez. Ehhez támogatásukat és együttműködésüket kínálják a megszólított polgármestereknek.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!