A pincészet borbemutatása
Az alapanyag a Mész-hegy aljában található 40 éves ültetvényekről származik, a tőkék korának köszönhetően „spontán terméskorlátozás” segíti a koncentrációt; ehhez jött a 2011-es év magas hőösszege és a napsütéses órák nagy száma a szőlőben, a magyar és amerikai tölgy pedig a pincében. A végeredmény egy olyan bor, amely 2015-ben Bordeaux-ban, a Challenge International du Vin borversenyen aranyérmet szerzett.
Pinceidő2020 |
Vincze Borászat bemutatása
Vincze Béla 1994-ben alapította meg saját családi pincészetét. A borászat rendelkezik a modern szőlőfeldolgozáshoz és borkészítéshez szükséges minden eszközzel. 2004. decemberében készült el az új pince, mely román-kori templomi hangulatot áraszt, a több mint száz éves bontott téglafalaival, díszkivilágítással, súrolófénnyel kiemelt boltívek, pillérek csodálatos látványt nyújtanak, a hordókban érlelt borok nem csak a szemünket gyönyörködtetik. A pincészet követi az egri hagyományokat, alapvető feladata, célja a borok hosszú időn keresztüli érlelése, a legmagasabb minőségi igényeknek is megfelelően. A borász törekvéseit számos belföldi és külföldi díj igazolja. Legszebb borai a Cabernet Franc és a Merlot fajtákból készülnek. 2005-ben az „Év Bortermelőjének” választották. Pincelátogatás előzetes bejelentkezéssel!