A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Olaszrizling

Sabar Borház Badacsonyi Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

A bor közepes intenzitású illatában vajra, fűszerekre, almára emlékeztető jegyeket fedezünk fel. Kóstoláskor közepes testen nyugvó kerek kompozíciót érzünk, amelynek savai ennek megfelelőek, alkoholtartalma az alacsony kategóriába sorolható. Az ízvilágban pörkölési, vaníliás, citrusos, ásványos zamatok bontakoznak ki. Szerkezeti arányaiban kiegyensúlyozott, jól fogyasztható bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-06-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  1800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

2013-ban külön tételként palackoztuk a két különböző területről származó olaszrizlinget. A fekete címkés egy hamisítatlan badacsonyi rizling. A Csobánc-hegy nyugati lábánál található Palotavölgy-dűlőben komoly terméskorlátozás előzte meg a szüretet. Hat hónapot érlelődött 500 literes tölgyfa hordókban (Trust és Ézsiás). Tartalmas, zamatgazdag termőhelyi bor, amit érdemes évekig érlelni.

Érlelési információk

Hat hónapot érlelődött 500 literes tölgyfa hordókban (Trust és Ézsiás).

Pinceidő

2-4 év

Hol vásárolható meg

Badacsonyi Bortár, Wine Mission

Sabar Borház bemutatása

A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!